Update: Deţinutul care a evadat luni de la un punct de lucru aflat în comuna Pantelimon a fost prins în Capitală, anunţă reprezentanţii Penitenciarului Bucureşti – Rahova.

Deţinutul Marius Mario Gruia, în vârstă de 35 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an, 6 luni, 20 de zile de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanţe, care a părăsit un punct de lucru din comuna Pantelimon, a fost capturat luni, în jurul orei 16,30, în Bucureşti, de către poliţişti din cadrul Secţiei 15, precizează Penitenciarul.


Potrivit sursei citate, în momentul prinderii, deţinutul nu a opus rezistenţă.

Bărbatul a fost condamnat deoarece a condus sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a reușit să fugă de la unul dintre punctele de lucru aflate pe raza comunei Pantelimon.

Autoritățile au trimis deja echipe de căutare pe urmele acestuia, informează Administrația Națională a Penitenciarelor. (ANP).

„Luni, 16.09.2019, în jurul orei 14.30, s-a constatat că deţinutul GRUIA MARIUS MARIO, în vârstă de 35 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an, 6 luni, 20 de zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (336 NCP), clasificat în regim deschis, a părăsit un punct de lucru aflat pe raza comunei Pantelimon”, arată Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

„Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, arată ANP.

La momentul evadării, deţinutul era îmbrăcat cu: pantaloni de trening de culoare gri închis, bluză de culoare bleumarin, tricou alb.

Autoritățile îi roagă pe cetățenii care dețin informații despre bărbat să apeleze numărul de urgență 112.