Update. Avaria la conductele de apă ce alimentează spitalele Fundeni și C.C. Iliescu s-a rezolvat

Update. Avaria la conductele de apă ce alimentează spitalele Fundeni și C.C. Iliescu s-a rezolvat Avarie mare în Capitală. Peste 1.000 de blocuri, fără căldură .Sursa foto Arhiva EVZ

Alertă în Capitală! S-a produs o avarie la conductele de apă ce alimentează spitalele Fundeni și C.C. Iliescu. Potrivit autorităților, operațiile au fost amânate.

Update. Avaria de la Institutul Clinic Fundeni s-a rezolvat. Ministerul Sănătății a fost informat de către conducerea Institutului Clinic Fundeni că, la orele 15.00, au fost încheiate lucrările de reparații la tevile avariate. Clădirile sunt alimentate cu apă.

Mai mult, institutul de boli cardiovasculare este nevoit să redirecționeze urgențele către alte spitale.

Potrivit lui Șerban Bubenek, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, unitatea pe care o reprezintă, cât și Institutul Fundeni au alertat Ministerul Sănătății despre avarie.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Azi aveam șapte pacienți care trebuiau operați, dar operațiile vor fi amânate. Din fericire, până acum nu am avut urgențe”, a spus acesta.

Se pare că niște conducte foarte groase s-au desprins în subteran

”Niște conducte foarte groase s-au desprins în subteran. Infrastructura veche de 60 de ani ne face probleme. Ministerul Sănătății a făcut toate demersurile ce ar putea fi făcute. În prezent, cei de la compania de apă sunt aici”, a mai declarat purtătorul de cuvânt.

Reacție Apa Nova

''Avaria care a afectat activitatea Institutului Clinic Fundeni și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din București a survenit pe rețelele interioare de alimentare cu apă ale unităților spitalicești, rețea care nu se află în administrarea companiei Apa Nova.

  Cu toate acestea, compania Apa Nova a deplasat în mod proactiv echipe operaționale la fața locului care intervin în mod voluntar în zonă la această oră, pentru a remedia avaria și pentru a minimiza intervalul de întrerupere în furnizarea cu apă. '', a transmis instituția.

Ministerul Sănătății intervine

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 2 iulie, că, în jurul orei 1.00, s-a înregistrat o avarie la conductele de apă din cadrul Institutului Clinic Fundeni care afecteză alimentarea cu apă a institutului, precum și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”.

Potrivit informațiilor primite până la această oră, au fost luate măsurile necesare pentru remedierea avariei, iar echipe tehnice ale Companiei Apa Nova București lucrează în prezent în subsolul institutului la remedierea avarieri.

Totodată, în jurul orei 9.00 s-a întrunit în sedință de urgență Consiliul de Administrație al Institutului Clinic Fundeni în cadrul căreia a fost aprobată demararea procedurilor de achiziție în regim de urgență a necesarului pentru lucrările de reparație.

Urgențele medicale vor fi redirecționate de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății către alte unități cu competențe.