Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în Afganistan! Militar român, în stare gravă
Alertă în Afganistan! Militar român, în stare gravă

Alertă în Afganistan! Militar român, în stare gravă

Un militar român din Teatrul de Operații din Afganistan este în stare gravă. Plutonierul este transferat de urgență în Germania.

Caz grav în Armata României. Un militar român aflat în misiune în Afganistan a fost internat de urgență după ce și-a pierdut cunoștința.

Ministerul Apărării Naționale a transmis că este vorba despre plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber, aflat în misiune în Teatrul de Operații Afganistan cu Batalionul Protecția Forței „Viperele Negre”.

„În timp ce se deplasa la activități curente în Baza Aeriană Kandahar, a acuzat dureri de cap și stare de amețeală. Militarul s-a deplasat la infirmeria batalionului pentru consult, ulterior pierzându-și cunoștința. Acesta a fost stabilizat de echipa medicală a batalionului, fiind transferat de urgență la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar, a transmis MApN. Oficialii Armatei au mai precizat că, „în urma investigațiilor medicale suplimentare, comandantul batalionului a fost informat că subofițerul a suferit o ruptură de anevrism cerebral și urmează să fie transferat pe calea aerului, în cursul acestei nopți, în Germania, la spitalul militar american de la Landsthul”.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea de sănătate a militarului”, se mai arată în comunicatul MApN.

Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, denumiți „Viperele negre”, destinat protecției forței, în cadrul misiunii Resolute Support a fost dislocat în Baza Aeriană Militară Kandahar, în perioada februarie-august 2020.

Misiunile batalionului sunt de asigurare a securității și protecției în proximitatea bazei, de asigurare a protecției apropiate a echipei de consiliere și asistență și de asigurare a controlului și accesului în Baza Aeriană Militară Kandahar.