Evenimentul Zilei > International > Alertă. Furtună transformată în uragan
Alertă. Furtună transformată în uragan

Alertă. Furtună transformată în uragan

Furtuna tropicală Erick a crescut în intensitate şi s-a transformat în uragan în estul Oceanului Pacific.

Vântul care ating viteze de 120 de kilometri pe oră se află la aproximativ 1.600 de kilometri distanţă de Big Island din Hawaii, urmând să devină şi mai puternică în orele următoare, au avertizat meteorologii americani.

Erick, al treilea uragan al sezonului 2019, a fost inclus în categoria 1 pe scala uraganelor Saffir-Simpson, dar ar putea să ajungă în categoria a 3-a (cu vânturi de peste 178 de kilometri pe oră) în următoarele două zile, au anunţat specialiştii de la National Hurricane Center (NHC) din Miami.

Specialiştii se aşteaptă ca uraganul Erick să scadă apoi în intensitate şi să fie retrogradat în categoria furtunilor tropicale în perioada în care se va afla cel mai aproape de coastele statului american Hawaii. Potrivit meteorologilor, Erick va trece la mică distanţă de capătul sudic al Big Island, vineri dimineaţă.

Prognozele indică şanse sporite de vânturi puternice provocate de Erick pe această insulă din Hawaii în ultima parte a săptămânii.

O altă furtună tropicală, Flossie, se deplasează în urma uraganului Erick, tot în estul Oceanului Pacific, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: