Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă feroviară în România. Tren de persoane în flăcări – UPDATE
Alertă feroviară în România. Tren de persoane în flăcări – UPDATE

Alertă feroviară în România. Tren de persoane în flăcări – UPDATE

Un tren personal cu peste 100 de călători a luat foc  în urma cu puţin timp de când se afla în mers

UPDATE – „Având în vedere incidentul petrecut, pe Magistrala 900, la trenul IR 1825 care circula pe relația București Nord – Târgu Jiu, în care ultimele 2 vagoane din compunerea trenului au ars în întregime, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a cerut conducerilor CFR Călători și CFR Infrastructură remedierea de urgență a situației existente. Totodată, ministrul Lucian Bode a solicitat AGIFER ca o comisie din cadrul acestei autorități să se deplaseze de urgență la fața locului pentru a investiga evenimentul. ”Am cerut conducerii CFR Călători să aibă ca prioritate zero situația călătorilor și a personalului feroviar. Nu trebuie să uite că prestează un serviciu public în interesul cetățenilor și că cei care vor fi găsiți vinovați, vor răspunde” a declarat ministrul Lucian Bode.


Un tren personal cu peste 100 de peroane de călători a luat foc  în urma cu puţin timp de când se afla în mers

În apropiere de magistrala 900, în stația Măldăeni, judeţul Teleorman, un tren de persoane a luat foc. Trenul circula pe ruta București – Târgu Jiu.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române în tren se aflau aproximativ 100 de persoane în momentul în care a izbucnit incendiul

„Traficul feroviar este oprit pe magistrala 900, la intrare în stația CF Măldăeni, județul Teleorman, după ce la nivelul unui tren de călători, cu 100 de persoane la bord, compus din cinci vagoane, care circulă pe relația București –Târgu Jiu, a izbucnit un incediu la ultimele două vagoane”, a precizat sursa citată.

Pentru a se preîntâmpina o nenorocire, pasagerii au fost mutați în primele trei vagoane, iar cele afectate de flăcări au fost decuplate de la garnitură.

Din primele informaţii,  nu este cunoscută cauza incendiului. În acest moment, pompierii acționează pentru lichidarea incendiului.

Nu sunt victime omeneşti, potrivit digi24.ro