Potrivit unui comunicat al Biroului, bărbatul plănuia să folosească o mașină cu bombă pentru a „provoca distrugeri masive” la un spital din apropiere, în timpul pandemiei de coronavirus.

Timothy Wilson, de 36 de ani, a fost rănit și a decedat ulterior în cadrul unei operațiuni de arestare a sa în localitatea Belton, din statul Missouri, în ceea ce agentul special FBI, Timothy Langan, a numit „încheierea unei lungi anchete de terorism domestic”.

Comunicatul de presă al FBI nu a specificat dacă Wilson, care era înarmant, a fost împușcat de agenți sau s-a sinucis.

„Wilson lucra la comiterea unui act de terorism domestic – un atentat cu bombă – și, de-a lungul mai multor luni, a luat în considerare mai multe ținte”, arată documentul.

„Odată cu criza provocată de epidemia de coronavirus, Wilson a decis să-și grăbească pregătirile, intenționând să folosească un dispozitiv exploziv improvizat pentru a încerca să provoace pagube grave și un număr mare de morți.”

Wilson ar fi decis să vizeze spitalul din Kansas City și a încercat să facă rost de o mașină-capcană. Nu și-a dat seama că cei care se oferiseră să-i procure un astfel de vehicul exploziv erau oamenii FBI.

Ancheta Biroului a „dezvăluit că Wilson era un extremist potențial violent, animat de sentimente rasiale, religioase și anti-guvernamentale”.