Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ DE GRIPĂ! Boala a atins apogeul și tot mai mulți ajung la spital. RECOMANDĂRI IMPORTANTE
ALERTĂ DE GRIPĂ! Boala a atins apogeul și tot mai mulți ajung la spital. RECOMANDĂRI IMPORTANTE

ALERTĂ DE GRIPĂ! Boala a atins apogeul și tot mai mulți ajung la spital. RECOMANDĂRI IMPORTANTE

Gripa e nelipsită din sezonul rece și anul acesta nu face excepții. Se pare că boala virală este „în floare” și tot mai mulți ajung la Unitățile de Primiri Urgențe ale Spitalelor, acuzând dureri musculare, febră înaltă, stări de leșin și migrene.

Din fericire, Ministerul Sănătății anunță că față de anul trecut, numărul cazurilor înregistrate până în această dată este cu 3% mai mic. Totodată, această comparație se poate modifica dramatic în următoarele două săptămâni.

"La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii respiratorii acute şi pneumonii) a fost de 58.836, cu 2,9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (60.591) şi cu 35,2% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioara (90.895)" precizează Ministerul Sănătății.

În săptămâna 17-23 decembrie s-au înregistrat, la nivel naţional, 396 cazuri de gripă clinică comparativ cu 30 cazuri înregistrate aceeaşi săptămână din 2017. Până în acest moment nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de această boală virală.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: