Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Alarmă falsă cu bombă, la metrou. Geniștii au rezolvat cazul rapid
UPDATE. Alarmă falsă cu bombă, la metrou. Geniștii au rezolvat cazul rapid

UPDATE. Alarmă falsă cu bombă, la metrou. Geniștii au rezolvat cazul rapid

Alertă cu bombă la o stație de metrou din București, Eroii Revoluției, Geniștii au cercetat un rucsac pe care l-au descoperit în zonă, după ce au fost sesizați la 112.

UPDATE: Alerta cu bombă de la stația de metrou Eroii Revoluției s-a dovedit falsă. Geniștii care au investigat cazul nu au descoperit nici un dispozitiv periculos.

 

Alertă cu bombă la stația de metrou Eroii Revoluției. Conform primelor informații, alarma a fost dată la numărul de urgență 112, după ce a fost descoperit un rucsac suspect. O persoană a sunat la dispecerat și a anunțat posibilă amenințare cu un dispozitiv exploziv.

Imediat, în zonă și-au făcut apariția mai multe echipaje de polițiști, luptători antitero, dar și geniști care au izolat zona și au restricționat circulația. Desfășurarea de forțe a fost menită pentru a limita, în cazul unei eventuale explozii, pierderea de vieți omenești. De asemenea, a fost suspendată circulația trenurilor de metrou pe perioada desfășurării operațiunilor de identificare și neutralizare a dispozitivului descoperit

O echipă pirotehnică a SRI a făcut verificările pentru a stabili ce conține rucsacul suspect.

Anunțul oficial făcut de conducerea Metrorex după incident

Conducerea Metrorex a transmis un comunicat de presă în care a relatat ce s-a petrecut în zonă. Conform comunicării, au fost aplicat procedurile prevăzute de lege în astfel de situații.

„Astăzi, 17 decembrie 2021,  la ora 10:00, în afara accesului staţiei de metrou Eroii Revoluţiei a fost sesizat un bagaj nesupravegheat (colet suspect). Conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii, instituţiile abilitate s-au prezentat la faţa locului pentru verificare şi luarea măsurilor ce se impun”, a transmis Metrorex.

Potrivit sursei citate, verificările făcute în acest caz, până la deschiderea coletului și analiza conținutului, au durat mai puțin de jumătate de oră. Până la remedierea situaţiei, accesul de la staţia de metrou Eroii Revoluţiei (spre Tineretului) a fost închis călătorilor pentru 20 – 25 de minute.

„La acest moment, accesul staţiei a fost redeschis pentru călători şi precizăm că în urma acestui eveniment, circulaţia trenurilor nu a fost afectată”, a mai transmis conducerea Metrorex.