Evenimentul Zilei > Actualitate > E alertă mondială! A început al Treilea Război Mondial: Rusia a confirmat. „Nu știm amploarea pagubelor sau care va fi configurația lumii”
E alertă mondială! A început al Treilea Război Mondial: Rusia a confirmat. „Nu știm amploarea pagubelor sau care va fi configurația lumii”

E alertă mondială! A început al Treilea Război Mondial: Rusia a confirmat. „Nu știm amploarea pagubelor sau care va fi configurația lumii”

„În general, mass-media are dreptate să spună că acesta este deja un al treilea război mondial”, a afirmat un înalt oficial rus din domeniul Apărării, confirmând că un nou conflict global a izbucnit la nivel internațional. Moscova speră să colaboreze cu Statele Unite ale Americii (SUA) pentru a reduce riscurile care decurg din luptele purtate.

Andrey Krutskikh, reprezentant al Ministerului de Externe rus, însărcinat cu supravegherea cooperării internaționale a țării în domeniul securității informațiilor, a vorbit joi, 16 decembrie, la o conferință academică pe tema locului pe care îl ocupă Rusia în lumea politică actuală. Oficialul a transmis public că al treilea război mondial are loc deja. Și a dezvăluit și poziția forțelor implicate în acest sens.

Rusia: Al Treilea Război Mondial a început!

Atacurile cibernetice au devenit atât de frecvente și de grave încât constituie un nou conflict mondial, ascuns de ochii publicului, a transmis înaltul oficial rus. „Are loc un război, și are loc foarte intens”, a avertizat el în discursul său de la Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova.

„Oricât de mult ne comportăm ca și cum totul ar fi ascuns, de fapt, ostilitățile la scară largă au loc în spațiul cibernetic. Și, în general, mass-media are dreptate să spună că acesta este deja un al treilea război mondial. Doar că nu știm amploarea pagubelor, cine va pierde în cele din urmă sau care va fi configurația lumii în urma războiului”, s-a exprimat Andrey Krutskikh.

SUA folosesc scuze pentru a reduce rolul Rusiei”

Oficialul rus a subliniat că Kremlinul este dornic să folosească structura ONU pentru a ajunge la acorduri internaționale privind războiul digital. Cu toate acestea, el s-a plâns de faptul că SUA și alte națiuni au interferat cu încercările Moscovei de a face din această chestiune o prioritate.

În ianuarie, a raportat el, va avea loc „o sesiune de fond a unei comisii speciale a ONU pentru elaborarea de convenții pentru războiul cibernetic”.  Sesiunea a fost o inițiativă susținută de Moscova, a afirmat Krutskikh, adăugând că SUA „chiar și aici au încercat să folosească diferite scuze pentru a reduce rolul Rusiei și introduc condiții pentru a zădărnici procesul de negociere”.

Istorie tensionată pe plan cibernetic

La începutul acestui an, președintele american Joe Biden a lansat sancțiuni împotriva Rusiei, susținând că Kremlinul s-a aflat în spatele hacking-ului masiv al companiei SolarWinds, cu sediul în Texas, care a compromis sistemele a peste 100 de firme comerciale din întreaga lume, precum și a nouă agenții guvernamentale americane. Moscova a negat acuzația. „Este timpul să punem ordine pe teritoriul american, de unde apar atacuri constante asupra infrastructurii critice din Rusia”, a transmis, la acea vreme, Rusia.

În martie, firma americană de securitate cibernetică FireEye a avertizat că americanii se vor confrunta cu atacuri cibernetice din ce în ce mai grave în viitor. „Oamenii nici măcar nu știu toate lucrurile de care depind. Dintr-o dată, lanțul de aprovizionare începe să fie perturbat pentru că nu funcționează computerele”, a declarat Kevin Mandia, directorul executiv al firmei, pentru Axios.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: