Aterizarea a decurs normal, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei ruse Yamal, care asigura zborul, citat de agenţia de presă RIA Novosti, adăugând că nu există victime.

Compania a indicat că aparatul, la bordul căruia se aflau 80 de pasageri care mergeau la Sankt-Petersburg, lovise o pasăre, care a avariat motorul stâng.

Defecţiunea s-a produs la o oră şi jumătate după decolarea din oraşul Tiumen, situat la aproximativ 2.000 de kilometri est de Moscova.

Ca urmare a incidentului, echipajul a decis să utilizeze combustibilul rămas şi apoi să aterizeze de urgenţă pe aeroportul de pe care a plecat, a precizat compania.

Intrat în serviciu în 2011, SS-100 este primul avion civil proiectat în Rusia de la prăbuşirea URSS în 1991.

Dar vânzările sale în străinătate sunt aproape nule din cauza costurilor de mentenanţă ridicate şi a problemelor de fiabilitate.

La scurt timp după primele zboruri comerciale ale SS-100, un avion de acest tip s-a prăbuşit în 2012 deasupra unui vulcan în Indonezia, provocând moartea a 45 de persoane.

În mai, incendiul la bordul altui avion de acest tip după o aterizare de urgenţă la Moscova, s-a soldat cu 41 de victime.