Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă meteo! Ce ne aşteaptă la noapte şi duminică
Alertă meteo! Ce ne aşteaptă la noapte şi duminică

Alertă meteo! Ce ne aşteaptă la noapte şi duminică

ANM a emis o nouă avertizare Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru 28 de judeţe din ţară. 

Duminică sunt anunțate ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice. Aşadar, meteorologii au anunţat o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pentru duminică, între 6.00 și 18.00, în 28 de județe din țară.

În intervalul 12 iulie, ora 06.00 – 12 iulie, ora 18.00, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Judeţele care vor fi afectate de vremea rea

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbivița, Prahova, Sibiu, Brașov, Mureș, Harghita, Covasna, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Bistrița-Năsăud, Suceava și Botoșani.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în nord-vestul României încă din a doua parte a zilei de sâmbătă.

Conform specialiștilor, în zonele de câmpie sâmbătă disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Disconfortul termic se va menține accentuat

Notă: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în nord-vestul teritoriului încă din a doua parte a zilei de sâmbătă (11 iulie).
Sâmbătă, 11 iulie, în zonele de câmpie disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. În cursul zilei de duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități. (sursa: ANM)

Cum va fi vremea în săptămâna 13.07.2020 – 20.07.2020

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: