Evenimentul Zilei > International > ALEGERILE DIN TURCIA. Erdogan cere lumii să respecte rezultatele legislativelor
ALEGERILE DIN TURCIA. Erdogan cere lumii să respecte rezultatele legislativelor

ALEGERILE DIN TURCIA. Erdogan cere lumii să respecte rezultatele legislativelor

Președintele Turciei a declarat că lumea trebuie să respecte rezultatele alegerior parlamentare, în urma cărora Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) și-a recâștigat majoritatea în Legislativ.

Recep Tayyip Erdogan a declarat că alegătorii au ales stabilitatea, după proteste.

Cu aproape toate voturile numărate, agenția de stat Anadolu a anunțat că AKP a câștigat 49,9% din voturi, iar principala formațiune din opoziție, CHP, 25,4%.

Lira turcească și acțiunile din Istanbul au crescut, ca urmare a rezultatelor. Lira a crescut cu mai mult de 4% față de dolar, iar indexul BIST cu 5%, azi-dimineață.

„Voința națională s-a exprimat îm 1 noiembrie, în favoarea stabilității”; a spus Erdogan, luni dimineața. „Haideți să fim uniți, să fim frați și totți să fim Turcia, împreună”.

El a atacat criticile din presă șa adresa sa și a cerut recunoașterea globală a rezultatelor alegerilor.

„Acum un partid cu peste 50% a ajuns la putere. Acest lucru ar trebui respectat de întreaga lume, dar eu nu am văzut o astfel de maturitate”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.