Evenimentul Zilei > International > Alegerile din SUA. Florida, stat crucial, începe votul
Alegerile din SUA. Florida, stat crucial, începe votul

Alegerile din SUA. Florida, stat crucial, începe votul

Florida face parte din cele zece state-cheie în scrutinul prezidential american. Trump nu-și poate permite să-l piardă.

În statul american Florida a început, luni, votul anticipat pentru alegerile din 3 noiembrie. Deja, un număr considerat record  de 28 de milioane de alegători, marea majoritate democrați potrivit Reuters,  și-au exprimat opțiunile la urne.

După ce duminică, Donald Trump și-a îndemnat susținătorii să îl voteze, în Nevada, liderul de la Casa Albă va vizita luni Arizona, într-o cursă contra cronometru pentru a reduce diferența în sondaje față de adversarul său Joe Biden.

Adversarul democrat s-a aflat duminică în campanie în Carolina de Nord, un alt stat-cheie, și luni s-a deplasat la Delaware, unde se află reședința sa.

Partenera sa în cursă, senatoarea Kamala Harris, se deplasează în Florida pentru a-i îndemna pe susținătorii democrați să voteze anticipat.

Donald Trump nu-și poate permite să piardă Florida, caz în care șansele sale de victorie se reduc considerabil

„Sunshine State” (29 de voturi electorale) are o comunitate numeroasă de origine cubaneză și mulți pensionari, două grupuri tradițional conservatoare.

Joe Biden, care are un avans de mai puțin de două puncte, speră să atragă tineri din mediul urban, în special latino, sensibili la problemele de imigrație.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.