Alegerile din Pakistan, amanate

Alegerile din Pakistan, amanate

Comisia Electorala Pakistaneza a anuntat astazi amanarea alegerilor legislative pentru 18 februarie, informeaza Reuters.

Scrutinul era programat pentru martea viitoare. Motivul invocat de seful Comisiei a fost asasinarea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto si miscarile violente ce au urmat.

Reprezentantii Partidului Popular Pakistanez s-au impotrivit amanarii alegerilor, iar mai multi analisti au opinat ca reprogramarea lor ar putea isca alte violente.

Sotul lui Bhutto, Asif Ali Zardari, noul lider al PP alaturi de fiul lor de 19 ani, a convocat o reuniune a partidului pentru aceasta seara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presedintele comisiei, Qazi Mohammad Farooq, i-a asigurat pe toti liderii partidelor politice ca alegerile vor fi "corecte, libere si transparente".

"Le cer sa accepte aceasta decizie in supremul interes national si sa participe la scrutin", a afirmat acesta, citat de AFP.

Qazi Mohammad Farooq a mai spus ca violentele in care au murit aproape 60 de persoane au afectat pregatirea votului in patru provincii ale tarii.