Alegeri in Republica Moldova. În total au fost deschise 2081 de secții de vot atât în țară cât și peste hotare. În afara țării au fost deschise 100 de secții de votare.

În acest tur al doilea tur de scrutin au fost tipărite cu peste 10.000 de buletine de vot mai multe decât la scrutinul din urmă cu două săptămâni.

Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), și Maia Sandu, candidata proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), se confruntă în turul al doilea al scrutinului prezidențial, considerat crucial pentru viitorul țării.

Socialistul Igor Dodon a câștigat primul tur de scrutin, desfășurat la 30 octombrie, cu 47,98% din sufragii (680.550 de voturi).

Maia Sandu, candida forțelor proeuropene, s-a plasat pe poziția a doua, cu 38,71% din sufragii (549.152 de voturi).

Prezența la urne a fost de 50,95%. Este pentru prima dată după anul 2000 când cetățenii își aleg prin vot direct președintele, acesta fiind până acum votat de parlament.

Traian Băsescu: „VOTAŢI Maia Sandu!

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat un apel (sâmbătă, la Arad) adresat celor 100.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova care trăiesc pe teritoriul României, pe care i-a îndemnat să participe la scrutinul prezidenţial de duminică şi să o voteze pe candidata Maia Sandu. Traian Băsescu va vota duminică, la ora 10 dimineaţa, la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti.