Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri prezidențiale 2019. Incidente la secțiile de vot din Diaspora
Alegeri prezidențiale 2019. Incidente la secțiile de vot din Diaspora

Alegeri prezidențiale 2019. Incidente la secțiile de vot din Diaspora

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, la sediul MAE, că au apărut mici situaţii în privinţa înlocuirii delegaţilor la secţiile de votare din străinătate.

„Am fost la MAE ca să facem o evaluare a modului în care decurge procesul de votare la secţiile de votare din străinătate. (…) Din fericire, procesul decurge în bune condiţii. Au apărut mici situaţii, mi-a spus domnul ministru (Bogdan Aurescu – n.r.), legat de viteza foarte lentă de reacţie a Biroului electoral în cursul zilei de ieri în cazul înlocuirilor de delegaţi la secţiile de votare, respectiv a suplimentărilor de delegaţi la secţiile de votare, în care, neavând decât două şedinţe, Biroul electoral pentru secţiile din străinătate a aprobat foarte târziu solicitările de înlocuire”, a declarat Orban, după întâlnirea avută cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

El a precizat că sâmbătă au fost în jur de 130 de cereri de înlocuire a delegaţilor şi 113 de suplimentare. „Sperăm să fie aprobate cât mai repede, pentru a asigura personalul necesar derulării în bune condiţii la nivelul fiecărui birou electoral de secţii de votare”, a spus prim-ministrul.