Sâmbătăt, Trump a scris pe Twitter, într-o serie de mesaje care denunțau cu vehemență „cenzura” unor voci controversate pe rețele desocializare, că „Toţi aceşti idioţi care se focalizează pe Rusia ar trebui să înceapă să privească într-o altă direcţie, China”.

 

În mare parte, postarea a trecut neobservată, până când consilierul de securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a fost chestionat pe acest subiect duminică la postul de televiziune ABC şi a acuzat la rândul său Beijingul, dar şi Moscova, Teheranul şi Phenianul că încearcă să se amestece în procesul electoral american, scrie antena3.ro.

„Pot să vă spun cu certitudine că este o ameninţare suficientă pentru securitatea naţională a SUA – ingerinţa Chinei, ingerinţa Iranului, ingerinţa Coreii de Nord – pentru ca noi să luăm măsuri în încercarea de a o contracara”, a declarat Bolton. „Prin urmare, este vorba de patru ţări, de fapt”, a adăugat el.

Costrâns să ofere detalii privind modul în care aceste ţări, în special China, ar încerca să influenţeze alegerile americane, Bolton a fost destul de vag. „Nu vreau să intru în detaliile a ceea ce am văzut sau nu. Însă pot să vă spun că pentru alegerile legislative din 2018, cele patru ţări sunt cele care ne îngrijorează”, a spus el.

De la începutul lunii, Trump a intesificat atacurile împotriva anchetei procurorului special Robert Mueller privind ingerinţele Moscovei în compania care l-a adus la Casa Albă, cerând chiar ministrului justiţiei să pună capăt investigaţiei.