Alegeri parlamentare 2016. Cum au negociat primarul Sectorului 5 și șeful Comisiei SRI cu interlopii lui „Niky Scorpion”

Alegeri parlamentare 2016. Cum au negociat primarul Sectorului 5 și șeful Comisiei SRI cu interlopii lui „Niky Scorpion”

„Evenimentul zilei” vă dezvăluie, în exclusivitate, culisele unui scandal de proporții care a cutremurat, la propriu, organizația PSD Sector 5, la începutul săptămânii trecute

Temându-se că primarul social-democrat Daniel Florea intenţionează să-i închidă complexul omonim pe care-l are în cartierul Rahova, deputatul romilor Nicolae Păun (alias „Niky Scorpion”) a trimis „soli de pace” la sediul PSD Sector 5, cu scopul de a a-l îmbuna pe edil, prin parafarea unei înţelegeri electorale. Potrivit surselor EVZ, întâlnirea – la care au fost prezenți edilul Florea, deputatul Georgian Pop, care candidează pentru un nou mandat la București (preşedintele Comisiei pentru controlul SRI), lideri ai Partidei Romilor, dar şi interlopi din clanurile Ştoacă şi Fabian – s-a transformat rapid într-un scandal de amploare, presărat cu înjurături şi ameninţări. Până la închiderea ediției, nici Daniel Florea și nici Georgian Pop nu au putut fi contactați, primarul Sectorului 5 având telefonul închis.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Georgian Pop a făcut mai multe fotografi i la sediul PSD Sector 5

„Delegația” lui „Niky Scorpion”

Întâlnirea (organizată lunea trecută) a fost solicitată de Nicolae Păun (trimis în judecată pentru deturnare de fonduri europene), care s-a plâns apropiaţilor că Florea refuză să prelungească autorizaţia de funcţionare a complexului „Niky Scorpion”. Drept urmare, Păun l-a mandatat pe liderul Partidei Romilor Bucureşti, Gheorghe Ştefan (zis „Fane Şobolanu”), să conducă o delegaţie care să negocieze cu Florea o înţelegere electorală, în perspectiva parlamentarelor. Deşi a decis să nu participe direct la tratative, Păun a plătit din buzunarul propriu „diurnele” aferente acestei deplasări la sediul PSD din Calea Rahovei, după cum urmează: deranjul liderilor sectoriali ai Partidei a fost remunerat cu 1.000 de lei de căciulă, în timp ce membrii simpli au primit doar 20 de lei. Din grup – care a însumat aproximativ 30 de persoane – au făcut parte şi câţiva interlopi din clanurile Ştoacă şi Fabian.

Cu telefoanele închise

La sediul PSD, delegația a fost primită chiar de Daniel Florea, secondat de Georgian Pop, dar şi de o serie de lideri ai filialei. Fane Şobolanu le-a cerut celor prezenți să-şi închidă telefoanele mobile. Timp de cinci minute, el le-a vorbit acestora despre „implementări” şi „incluziuni”, fapt care a stârnit vociferări în sală, întrucât audienţa nu pricepea nimic. Potrivit surselor EVZ, un membru al clanului Fabian l-a întrerupt pe liderul Partidei: „Lasă vrăjeala, Şobolane! De ce ne-ai adus aici?” Gheorghe Ştefan i-a răspuns, pe şleau: „Ca să fiţi alături de noi, ca să votaţi PSD!”. El a explicat că primarul e „deschis” să discute despre acordarea de ajutoare sociale pentru numeroasele familii cu probleme din Sectorul 5. La rându-i, Florea a luat cuvântul şi i-a asigurat pe cei prezenți de întreaga sa disponibilitate.

FOTO: Primarul Daniel Florea a aflat tarifele clanurilor interlope din Rahova și Ferentari

Final cu mici și bere în pahare de plastic

Lucrurile au scăpat total de sub control în momentul în care mai multe persoane din clanurile Ștoacă și Fabian l-au luat la întrebări pe Gheorghe Ştefan, cerându-şi „drepturile” în gura mare: „Bă, Șobolane, da’ noi ce câștigăm din asta?! Vrem 3.000 de euro de căciulă, acu’, pe loc!”. Potrivit surselor EVZ, în momentul în care a auzit aceste solicitări, Daniel Florea a sărit ca ars de pe scaun, s-a scuzat cu vocea pierită și a ieșit val-vârtej pe ușă, urmat de Georgian Pop şi de ceilalţi pesedişti. În urma acestora, Fane Şobolanu a fost luat cu forţa de la masă, ameninţat, bruscat, scuipat şi înjurat – totul în incinta sediului PSD. Ulterior, scăpat din mâinile interlopilor, Ştefan şi ceilalţi lideri ai Partidei s-au dus la complexul „Niky Scorpion”, unde Nicolae Păun i-a muștruluit că au ratat o înţelegere cu Florea, dar i-a cinstit cu mititei şi bere la pahar de plastic.