Evenimentul Zilei > Actualitate > ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Liberalii din sectorul 1 i-au dat flit lui Antonescu
ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Liberalii din sectorul 1 i-au dat flit lui Antonescu

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Liberalii din sectorul 1 i-au dat flit lui Antonescu

Preşedintele PNL nu a fost invitat la lansarea candidaţilor în alegerile parlamentare

Războiul de uzură dintre preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi liberalii din sectorul 1 continuă.
Potrivit unor surse liberale, Antonescu nu a fost invitat astăzi la lansarea candidaţilor din colegiile acestui sector, în alegerile parlamentare.
El se va afla în Teleorman, pentru a-şi lansa candidatura la Senat, la braţ cu baronul PSD, Liviu Dragnea. Eugen Nicolăescu, cel pe care Antonescu l-a desemnat interimar în fruntea filialei Bucureşti a PNL, nu va fi nici el prezent. În colegiile din sectorul 1 candidează doi dintre adversarii lui Antonescu din PNL: Călin Popescu- Tăriceanu şi Ludovic Orban. Primul a intrat în cursă pentru un fotoliu de senator, în timp ce Orban vrea săşi reînoiască mandatul de deputat.

  • Radu F Alexandru: Există disponibilitate din partea PDL să colaboreze cu PNL, dar nu cu Antonescu

Din partea PNL, la Camera Deputaţilor mai candidează Vlad Nistor şi Diana Tuşa. PSD este reprezentat în colegiile din sectorul 1 de Titus Corlăţean, actualul ministru de Externe, candidat la Senat, şi de Dan Tudorache, la Camera Deputaţilor. Ei vor fi susţinuţi de preşedintele PSD, Victor Ponta, care va lua parte la eveniment.
Conflict cronic
Sectorul 1 este un fief al PNL, în special datorită primarului Andrei Chiliman. Relaţia dintre acesta şi Crin Antonescu a devenit contondentă după ce actualul preşedinte al PNL l-a înlocuit din funcţia de preşedinte al filialei Bucureşti, iar pe Vlad Moisescu, un apropiat al său, din fruntea organizaţiei din sectotul 1. Preşedintele PNL a acuzat aripa Chiliman de non-combat la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, în ciuda faptului că, în sectorul 1, s-a înregistrat cea mai bună prezenţă din Capitală.

  • Războiul lui Antonescu cu filialele PNL se înteţeşte. Crin şi-a pus în cap organizaţiile din teritoriu

Spiritele s-au încins din nou după ce tandemul Chiliman- Moisescu l-a invitat pe Călin Popescu- Tăriceanu să candideze în sectorul 1, ignorând negocierile din USL. La dorinţa lui Antonescu, s-a stabilit ca în colegiul senatorial ocupat de Tăriceanu să candideze fostul comentator sportiv, Dumitru Pelican, reprezentant al PC.
CITIŢI ŞI:

  • Cătălin Cherecheş, primarul liberal din Baia Mare, îl atacă dur pe Crin Antonescu. VEZI ce spune despre PNL
  • Liberalul Cherecheş se REVOLTĂ: Nu pot să garantez pentru nişte indivizi care nu au făcut nimic pentru Baia Mare
  • SONDAJ Public Affairs: Continuă alunecarea lui Antonescu. Românii au o părere mai FAVORABILĂ despre TĂRICEANU decât despre preşedintele PNL
  • Epurare în STIL STALINIST în PNL. Vina decapitaţilor, ca-n anii ’50: "colaborare cu Băsescu", nu criticile faţă de Antonescu