Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri locale. Dragnea, învins de PMP în propriul județ
Alegeri locale. Dragnea, învins de PMP în propriul județ

Alegeri locale. Dragnea, învins de PMP în propriul județ

Candidatul PMP la alegerile parțiale din Olteni din județul Teleorman Violeta Ionescu, și-a adjudecat fotoliul de primar duminică, în lupta cu fostul edil Emilian Mărcușanu, candidatul PSD.

Victoria candidatului PMP a fost o mare surpriză, în condiţiile în care Emilian Mărcuşanu avea la activ patru mandate câştigate consecutiv, iar comuna Olteni era cunoscută drept fieful PSD. Au votat pe 11 iunie un număr de 1.572 de alegători din totalul de 2.438 înscrisi pe liste pe la cele două secţii deschise în localitatea teleormaneană Olteni.

Candidatul PMP Violeta Ionescu la alegerile parţiale de la Olteni, a câştigat scrutinul, având şi sprijinul PNL. Prezenţa la vot, în cele două secţii de votare de la Olteni, a fost de 64,48%. Pe listele suplimentare au votat 28 de alegători, iar urna mobilă a fost solicitată de 26 de ori. 

"O să fiu prietenul tuturor locuitorilor. Simt emoţii, multe emoţii. Mulţumesc tuturor celor care au fost aproape de mine. A fost o perioadă foarte grea, dar a meritat. Priorităţile o să le stabilesc cu toţi locuitorii comunei Olteni. Întâi stăm de vorbă şi apoi hotărâm", a declarat după numărarea voturilor, pentru Agerpres, Violeta Ionescu.

Violeta Ionescu are 44 de ani şi este angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice în oraşul Videle. Ea  la a doua participare la alegerile locale din comuna Olteni.

Comuna Olteni a făcut parte dintre cele 49 de localităţi în care s-au organizat alegeri după ce, în luna martie 2016, Instituţia Prefectului a emis ordin de suspendare din funcţie a primarului Emilian Mărcuşanu (PSD), aflat în stare de incompatibilitate, condamnat pentru abuz în serviciu la un an de închisoare cu suspendare.

PMP câștigă și în Maramureș

Candidatul PMP, Lucian Ioan Titus Morar, a câştigat alegerile de duminică pentru funcţia de primar al oraşului Ulmeni, potrivit numărătorii paralelele a partidului, informează Mediafax.

Astfel, conform numărătorii PMP, candidatul partidului, fostul edil Lucian Ioan Titus Morar a câştigat alegerile de duminică înregistrând unn număr dublu de voturi faţă de candidatul PSD.

Morar ar fi obţinut 2.131 de voturi faţă de 934 de voturi primite de contracandidatul său, Cornelia Luca (PSD).

La Ulmeni au avut loc alegeri deoarece Lucian Ioan Titus Morar, ales edil în 2016, a renunţat la funcţie după ce a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Acum el a candidat din nou pentru această funcţie.

Numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale la Ulmeni a fost de 5.735.