Evenimentul Zilei > International > Alegeri în SUA. România poate juca un rol major în cursa pentru Casa Albă!
Alegeri în SUA. România poate juca un rol major în cursa pentru Casa Albă!

Alegeri în SUA. România poate juca un rol major în cursa pentru Casa Albă!

La 3 noiembrie 2020 vom avea alegeri prezidenţiale în Statele Unite ale Americii, iar în lupta dintre Donald Trump şi Joe Biden poate conta orice detaliu, inclusiv unul deloc de neglijat şi care are legătură cu România.

Alegeri SUA. Amintim că, încă de anul trecut, actualul președinte al SUA și fostul avocat al lui Trump au rostit încă din 2019 numele României.

Se întâmpla cu ocazia unor atacuri electorale ce vizau în mod direct moralitatea aspirantului la Casa Albă, democratul Joe Biden, şi care pot avea o pondere importantă la aceste alegeri prezidenţiale.

La această situaţie s-a ajuns după ce fiul cel mic al lui Joe Biden l-a reprezentat în calitate de avocat pe antreprenorul Puiu Popoviciu.

Este vorba despre Hunter Biden, iar momentul la care ne-am referit a fost în 2016, când Popoviciu era judecat pentru obținerea frauduloasă a unor terenuri din cea mai scumpă zonă a Bucureștiului.

Caz preluat şi de New York Times

Dezvăluirile lui Trump au fost completate de cele ale jurnaliştilor de la New York Times și NBC News, care au dezvăluit inedita legătură dintre fiul lui Joe Biden și Puiu Popoviciu.

În cele din urmă, strategia avocăţească propusă de Hunter Biden nu l-a ajutat Popoviciu, care a fost găsit vinovat pentru o fraudă financiară de aproape un miliard de lei.

Tunul a fost dat statului român și Universității de Agronomie, fapt pentru care magistraţii au decis să-l condamne la 7 ani de închisoare în 2017.

Oamenii legii nu au mai apucat să ducă sentinţa la îndeplinire din cauza faptului că celebrul miliardar s-a orientat rapid şi a fugit din România.

Familia Biden şi legăturile cu România

Despre modul în care a început legătura influentei familii Biden cu ţara noastră trebuie spus că totul a ieşit la suprafaţă în 2012.

Aceea a fost prima vizită la București a lui Beau Biden, fiul cel mare al celui care vrea să-l înlocuiască pe republicanul Donald Trump la Casa Albă.

În 2012, cel care la acea vreme era procuror american a tăiat panglica noii Ambasade a Statelor Unite ale Americii.

Acest eveniment protocolar n-ar fi stârnit anumite întrebări dacă acea clădire nu era chiar pe terenul miliardarului Puiu Popoviciu, care ulterior apela la fiul cel mic al lui Biden pentru a-l scăpa de problemele cu justiţie.

Şi Joe Biden a vizitat România

Încântat probabil de cele povestite despre farmecul Bucureştiului, dar şi mânat de alte interese, în Capitală şi-a făcut aparţia şi Joe Biden.

Vizita acestuia din 2014, când era vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, nu putea trece neobservată.

Al doilea om din SUA vizita Baza Militară 90, în care soldați americani participau la un exercițiu comun alături de militarii români.

Despre acest subiect, relatat pe larg de prestigiosul cotidian american New York Times, puteţi afla totul aici.

sursa: alephnews.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: