Evenimentul Zilei > International > Exploziv! Legăturile lui Biden cu România. Intervenția FBI în afacerile lui Puiu Popoviciu
Exploziv! Legăturile lui Biden cu România. Intervenția FBI în afacerile lui Puiu Popoviciu

Exploziv! Legăturile lui Biden cu România. Intervenția FBI în afacerile lui Puiu Popoviciu

Publicația New York Times prezintă legăturile lui Puiu Popoviciu cu familia Biden și FBI, într-un articol incendiar.

Jurnaliștii americani scriu că Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte Joe Biden, l-a „convins” pe Louis Freeh, ex-șef al FBI, să-l ajute pe Puiu Popoviciu în ancheta în care era vizat de procurorii anticorupție și care i-a adus o condamnare în 2016.

New York Times amintește că Rudolph Giuliani, actualul avocat al președintelui Donald Trump, este cel care a tras un semnal de alarmă cu privire la legăturile familiei Biden cu mediul de afaceri din România. Cotidianul citat insistă, totuși, că ar fi o problemă în strategia gândită de echipa lui Trump: și Rudolph Giuliani l-a ajutat pe Puiu Popoviciu, în acest sens fiind „recrutat” de către Louis J. Freeh, fostul șef FBI.

De fapt, notează ziariștii de la New York Times, Giuliani și Hunter Biden jucau în aceeași echipă pentru Puiu Popoviciu! În timp ce făceau lobby pentru afaceristul român, SUA, prin vicepreședintele Joe Biden, insistau în continuarea luptei anticorupție din România!

Avocat de meserie, Hunter Biden l-a consiliat pe Gabriel „Puiu” Popoviciu în 2015, pentru a-l ajuta să scape de acuzațiile de corupție din România. În 2016, însă, Popoviciu a fost condamnat pentru afacerea cu terenuri din nordul Capitalei. Chiar în acea perioadă, în echipa care lucra pentru Popoviciu a fost adus și Freeh, pentru a ajuta la acest caz. Ulterior, Freeh l-a angajat pe Rudolf Giuliani, același ex-procuror și acum avocat al lui Donald Trump care în 2018 critica lupta anticorupție din România!