Evenimentul Zilei > Politica > Alegeri europarlamentare. PSD a cheltuit o sumă colosală pentru reclamă. Ce partid îl urmează?
Alegeri europarlamentare. PSD a cheltuit o sumă colosală pentru reclamă. Ce partid îl urmează?

Alegeri europarlamentare. PSD a cheltuit o sumă colosală pentru reclamă. Ce partid îl urmează?

Alegeri europarlamentare 2019. S-au descoperit sumele colosale cheltuite de partidele politice pentru reclamă. PSD a dat cei mai mulți bani.

Mâine au loc alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție, între orele 7:00-21:00, iar partidele au alocat sume importante de bani pentru campanie. Bani care au venit într-o majoritare covârșitoare din bani publici, prin legea finanțării partidelor. O parte dintre acești bani s-au dus în reclamele pe Facebook, scrie Digi24.

Rețeaua de socializare Facebook a început să fie mai transparentă în ceea ce privește reclamele, după declanşarea scandalului Cambridge Analytica, care luat datele personale a aproximativ 87 de milioane de utilizatori, fără consimţământul acestora, și le-a folosit pentru a influența rezultatul mai multor alegeri, precum cele prezidențiale americane din 2016 sau referendumul pentru Brexit.

Acum, rețeaua de socializare afișează în dreptul oricărei reclame și cine a plătit pentru ea. Mai mult, a lansat și „Ad Library Report”, unde orice persoană poate să consulte câți bani au cheltuit partidele pentru reclame.

Este și cazul celor din România, care și-au făcut reclamă pentru alegerile europarlamentare de mâine. Potrivit acestui serviciu, începând din martie 2019 au fost plătite 8.449 de reclame, în schimbul sumei totale de 2.278.939 lei.