Evenimentul Zilei > Actualitate > ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Biroul Electoral Central „exorcizează” USL
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Biroul Electoral Central „exorcizează” USL

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Biroul Electoral Central „exorcizează” USL

BEC și birourile Județene au emis 19 decizii ce interzic folosirea denumirii USL pe afi șele de campanie ale alianței PSD-UNPR-PC.

USL trăiește, dar pe un spațiu din ce în ce mai restrâns de pe teritoriul României. În 18 judeţe plus în sectorul 5 al Bucureştiului, primarii şi celelalte autorităţi locale, în speţă poliția și ADP, sunt obligate să îndepărteze toate materialele de campanie în care apare menționat USL. PNL, care a contestat folosirea denumirii și a siglei, a obținut astfel câștig de cauză în fața foștilor aliați.

BEC a soluţionat până la acest moment 17 contestaţii în cazul folosirii denumirii USL pe afişele electorale ale PSD-UNPR- PC , prin decizii în favoarea reclamaţiilor formulate de PNL.

„USL nu participă la procesul electoral”

Este voba despre sectorul Bucureşti, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Argeş, Timiş, Vaslui, Olt, Arad, Botoşani, Ilfov, Vâlcea, Braşov, Alba, Caraş-Severin, Hunedoara, Dâmboviţa. Ulterior, și Birourile Electorale Județene din Prahova și Tulcea au interzis utilizarea de către PSD a afișelor în care se afirmă că „USL trăiește”.

În motivarea deciziei BEC se arată că: „În procesul electoral al alegerii membrilor din România în Parlamentul European din 2014, Alianța politică Uniunea Social Liberală nu participă. Această alianţă politică a participat la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale din 2012 şi la alegerile Camerei Deputaţilor şi a Senatului din 2012, dar în prezent şi-a schimbat componenţa iniţială, PNL denunțând protocolul de funcționare și părăsind această alianță politică. Acest partid nu și-a dat acordul ca denumirea alianței politice respective – USL sau Uniunea Social Liberală – să fie păstrată în continuare de alianţa respectivă în noua sa formă şi, de asemenea, nu şi-a dat acordul ca semnul electoral al acesteia să fie însuşit sau utilizat de un competitor electoral”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: