ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Gigi Neţoiu admite că a fost "lucrător al Securităţii". VEZI şi ce avere are acesta

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Gigi Neţoiu admite că a fost "lucrător al Securităţii". VEZI şi ce avere are acesta

Omul de afaceri Gheorghe Neţoiu, care candidează din partea PPDD pentru un loc de deputat în judeţul Dolj, menţionează în declaraţie pe propria răspundere depusă la Biroul Electoral Judeţean Dolj că a fost "lucrător al Securităţii", transmite mediafax.ro.

Neţoiu candidează pentru alegerile parlamentare din acest an pe listele PP-DD pentru Colegiul 1 de la Camera Deputaţilor din Dolj. La dosarul depus la Biroul Electoral Judeţean, Neţoiu a ataşat şi declaraţia pe propria răspundere de colaborare cu Securitatea.

În acest document, Neţoiu menţionează că a fost lucrător al Securităţii: "cunoscând prevederile art. 292 din Codul Penal cu privire la falsul în declaraţii, după luarea la cunoştinţă Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, declar pe propria răspundere că am fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia, în sensul art.2 lit. a) -c) din ordonanţa de urgenţă".

Om de fotbal, Neţoiu a intrat în politică în anul 2004, când s-a înscris în PSD. Cinci ani mai târziu, Neţoiu a fost exclus din organizaţia de Ilfov şi s-a adăpostit în UNPR. În luna septembrie a acestui an, el a demisionat, împreună cu fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, înscriindu-se amândoi în PPDD. Cei doi candidează pe acelaşi colegiu în Craiova, Neţoiu pentru Camera Deputaţilor, iar Solomon pentru Senat. Şi liderul conservator Dan Voiculescu a menţionat în declaraţia sa că a fost colaborator al Securităţii, menţionând însă că a cerut revizuirea procesului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zece case, opt terenuri, cinci maşini

Declaraţia de avere, depusă tot cu prilejul candidaturii, arată că Neţoiu este cel mai bogat candidat din Dolj, transmit mediafax.ro. Acesta are zece locuinţe, între care şase vile, opt terenuri, unul având peste 72.000 de metri pătraţi, şi acţiuni la patru societăţi, în valoare de peste 650.000 de lei. Neţoiu mai are şi cinci autoturisme: un BMW X5 din anul 2000, un Porsche din anul 2006, un Mercedes Benz S 500 din anul 1999, un BMW 850-IE 31 din anul 1991 şi o Dacia 1300 din anul 2004.

Candidatul PP-DD a menţionat în declaraţia de avere şi două ceasuri scumpe, de câte 10.000 de euro: un Rolex dobândit în anul 2006 şi un Fram MULER cumpărat în anul 2002. El are trei conturi la bănci, de un milion de lei, de 90.000 de dolari şi de 100.000 de euro.

Neţoiu este acţionar la patru societăţi comerciale, unde are acţiuni în valoare de peste 650.000 de lei. El a obţinut anul trecut 14.448 de lei, reprezentând salariul pe care acesta îl încasează din funcţia de jurist pe care o are la societatea comercială Vincon Distribution SRL. CITIŢI ŞI:

  • Dan Voiculescu recunoaşte că a colaborat cu Securitatea!
  • ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Averile candidaţilor, făcute publice pe site-ul ANI