Evenimentul ZileiPoliticaŞOCANT – Fost secretar de stat, despre proteste: Manifestaţie nazistă. Animalelor, mi-e scârbă de voi!

ŞOCANT – Fost secretar de stat, despre proteste: Manifestaţie nazistă. Animalelor, mi-e scârbă de voi!

ŞOCANT – Fost secretar de stat, despre proteste: Manifestaţie nazistă. Animalelor, mi-e scârbă de voi!
Un fost secretar de stat din Guvernul Ponta a scris pe Facebook că protestul de miercuri, din Bucureşti, împotriva dorinţei Guvernului de a schimba legislaţia penală, ar fi o manifestaţie nazistă la care au participat nişte ''cretini'' şi ''animale'' care îi provoacă scârbă.

''Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă…Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Koveşi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi si, în general, jos cretinii şi naziştii! Editez: A, ştiu că limbajul nu-i politic. Şi? Sunt om de afaceri'', a scris vicepreşedintele ALDE, Cătălin Beciu, pe Facebook.

După ce a primit sute de reproşuri, el a spus că a folosit "un ton nepotrivit". "Limbajul meu a fost nepotrivit. Şi catalogatea eronată. Nazismul e altceva. Dar, aşa cum ei strigau că suntem hoți, cu toții, deşi nu este adevărat, aşa şi nouă, celor care suntem de acord cu amnistia, ne mai pot ceda nervii", a explicat el.

Narcis Cătălin Beciu a fost secretar de stat la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri în Cabinetul Ponta.