Evenimentul ZileiSocialAlba Iulia, în scenariu roșu. Unde rămân copiii la școală online

Alba Iulia, în scenariu roșu. Unde rămân copiii la școală online

Alba Iulia, în scenariu roșu. Unde rămân copiii la școală online
Alba Iulia, în scenariu roșu. Elevii de la clasa a cincea în sus vor face, și de pe 8 februarie încolo, școala tot în format online.

Alba Iulia, în scenariu roșu. Cursurile școlare vor reîncepe, luni, în Alba Iulia, cu participare fizică doar pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar. Ceilalți elevi vor rămâne în sistem online.

La Alba Iulia rata de infectare depăşeşte încă 3 la mia de locuitori.

În județul Alba nu au fost încă aprobate scenariile în care vor funcţiona unităţile de învăţământ, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean. Dar acestea vor fi definitivate duminică, după raportarea incidenţei în fiecare localitate.

Alba Iulia, în scenariu roșu. Și fără șanse să scadă în timp scurt

La Alba Iulia, şansele ca rata de infectare să scadă până atunci sub 3 la mie sunt nule. Așa că, cel mai probabil, vor reveni în sălile de curs doar elevii din clasele I-IV şi preşcolarii.

Vineri, rata de infectare era de 3,40 la mia de locuitori. De asemenea, au fost 260 de cazuri diagnosticate în ultimele 14 zile.

Iar pentru ca scenariul să fie modificat din roşu în galben ar trebui ca numărul cumulat de cazuri în ultimele două săptămâni să fie sub 222.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că este „imposibil ca în două zile să iasă 38 de cazuri şi să nu mai intre niciunul”.

Ce se întâmplă în județ

În scenariul galben, cu prezenţa faţă în faţă a preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar şi a celor din clasele terminale, se vor afla unităţile de învăţământ din municipiul Aiud şi din oraşul Ocna Mureş, unde incidenţa era vineri de 2,20 şi, respectiv, de 1,36.

Potrivit Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, în municipiul Aiud şcoala va începe pe 8 februarie în scenariul galben.

„Asta înseamnă participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie”, au declarat reprezentanţii Primăriei.

La Ocna Mureş s-a anunţat că vor participa fizic la orele de curs preşcolarii şi clasele de la 0 la IV, precum şi elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, elevii claselor a V-a, a VI-a şi a VII-a, precum şi cei din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a urmând să desfăşoare orele de curs în sistem online.

În municipiul Blaj, unde rata de infectare era vineri de 1,20 la mia de locuitori, cu 25 de cazuri înregistrate în ultimele două săptămâni, ar putea să apară până duminică modificări.

Cea mai ridicată rată de infectare din județul Alba se înregistra vineri într-o comună din Apuseni, Mogoş, unde au fost opt cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile și o rată de 10,33 la mia de locuitori.


Accesează: