Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a primit din partea UEFA un raspuns negativ în ceea ce privește problema renunțării la procesul de licențiere pentru Liga 1. Astfel, forul european respinge varianta propusă de LPF, printr-o scrisoare trimisă de Andrea Traverso, președintele Departamentului de Licențiere și Fair-Play Financiar al UEFA adresată lui Burleanu.

Domnule Burleanu, ca răspuns la adresa dvs. din 21 martie 2014 şi ca urmare a propunerii Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) din România de a suspenda procesul de licenţiere a cluburilor pentru înscrierea în prima divizie, vă rog să ţineţi cont de faptul că UEFA se opune cu fermitate acestei propuneri şi nu susţine suspendarea condiţiilor ce trebuie îndeplinite de către cluburi pentru a putea participa în prima divizie în sezonul 2014-2015.

O asemenea decizie ar pune în mare pericol credibilitatea procesului de licenţiere a cluburilor în România şi ar însemna un mare pas înapoi în ceea ce priveşte obiectivele fundamentale ale sistemului de licenţiere care a fost creat pentru a promova şi a îmbunătăţi fotbalul din România sub toate aspectele sale. Mai mult, acest fapt ar fi în contradicţie cu recomandările recente ale Consiliului de Strategie al Fotbalului Profesionist de a consolida sistemul de licenţiere pentru participarea în competiţiile domestice".