AL TREILEA OFICIAL învins de „GENERALUL IARNĂ”. Prefectul de Buzău ȘI-A DAT DEMISIA. Gheorghi Obreja atacă membrii Comandamentului pentru Situații de Urgență:„Dacă se adună, sunt în cadru nelegal”

AL TREILEA OFICIAL învins de „GENERALUL IARNĂ”. Prefectul de Buzău ȘI-A DAT DEMISIA. Gheorghi Obreja atacă membrii Comandamentului pentru Situații de Urgență:„Dacă se adună, sunt în cadru nelegal”

Al treilea oficial județean care și-a pierdut funcția din cauza proastei gestionări a intervențiilor în localitățile izolate de zăpadă este prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja. La scurt timp după ce minstrul Apărării, Mircea Dușa, anunțase că acesta va fi demis în următoarea ședință de Guvern, Ogreja a anunțat că și-a dat demisia. El a rămas înzăpezit în timpul intervențiilor de salvare din județ.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a anunțat, azi dimineață, că prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, va fi demis în următoarea ședință de Guvern pentru proasta gestionare a situației legate de localitățile izolate din cauza zăpezii. Este al treile prefect care își pierde funcția, după cei din județele Buzău și Constanța. „Domnul prefect de Brăila, așa cum a anunțat primul ministru, va fi demis într-o ședință de Guvern, pentru că prefecții și subprefecții se numesc și se eliberează din funcție prin hotărâri ale Guvernului”, a spus Dușa. La scurt timp după ce a auzit vestea la televizor, Gheorghi Obreja a spus că nu a mai așteptat decizia Guvernului în ceea ce-l privește și și-a scris demisia din funcție, care va intra în vigoare cu data de 1 februarie. „Nu mai aștept decizia Guvernului, mi-am dat acum demisia, începând cu data de mâine, am lăsat-o pe masă. Vreau să vă spun că dacă membrii Comandamentului pentru Situații de Urgență se vor întruni acum într-o adunare, sunt în cadru nelegal. Eu nu mă agăț de nicio funcție. Nu m-am agățat în viața mea. Am 57 de ani și vreau să plec cu demnitate din această funcție”, a declarat Obreja, citat de Agerpres. Mircea Dușa este și membru al comandamentului de iarna. În legătură cu prefectul de la Brăila el a mai spus: „Eu nu am discutat cu domnul prefect, am discutat cu membrii Comandamentului pentru Situații de Urgență și cu cei care trebuie să intervină operativ. Conform legii, șeful Comandamentului este încă prefectul de Brăila. La Buzău prefectul a fost deja demis, după cum știți. Urmează ca în următoarea ședință de Guvern să fie demis și prefectul de Brăila”, a declarat Dușa. Ministrul Apărării a mai spus că despre demiterea prefectului de Constanța va vorbi vicepremierul Liviu Dragnea, care se află în acest județ. Județul Brăila are încă 25 de localități izolate în zăpadă, echipele de intervenție formate din peste 500 de pompieri, militari, jandarmi luptându-se în continuare cu troienele, în condițiile în care DN 22 este închis, iar DN 23 restricționat la 7,5 tone, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.