Al Pacino şi Bellucci, la Roma

Al Pacino şi Bellucci, la Roma

Actorul Al Pacino deschide în această seară Festivalul Internaţional de Film de la Roma (22-31 octombrie), cu o lecţie de cinema şi un film regizat de el însuşi, dar niciodată proiectat, "Chinese Coffee".

Starul american va primi pe scenă şi Premiul Marco Aurelio pentru actorie, din partea Actor’s Studio, celebra şcoală newyorkeză care l-a format.

Pe covorul roşu se va afla şi un invitat de-al casei, Monica Bellucci, care dă startul selecţiei oficiale (20 de lungmetraje) pentru a doua oară, cu rolul principal în „L’Uomo che ama“, de Maria Sole Tognazzi, proiectat mâine-seară. Filmul italian va fi urmat de premiera mondială a producţiei „Eight/Opt“ - opt filmuleţe despre sărăcie, regizate, printre altele, de Gus Van Sant, Wim Wenders şi Gael Garcia Bernal. Vineri, la Roma se va afla şi Alexandra Maria Lara, care va promova filmul „The Baader-Meinhof Complex“, în regia lui Uli Edel.

L-au pierdut pe „W“ La festival mai sunt aşteptaţi, pentru întâlniri cu publicul, Wes Anderson, David Cronenberg şi Viggo Mortensen. Din cauza alegerilor prezidenţiale americane şi a suprapunerii cu London Film Festival (15-30 octombrie), cel de la Roma a pierdut bătălia pentru câteva staruri şi filme, inclusiv pentru „W“, de Oliver Stone. Din acest motiv, organizatorii s-au concentrat pe filmele europene (cinci franceze şi şapte italiene în competiţie), selectând un singur titlu american, „Mândrie şi Glorie“, cu Edward Norton şi Colin Farrell. În total, agenda festivalului cuprinde 150 de filme; în secţiunea Fabrica dei Progetti se află şi un proiect românesc, „Trixy“, de Tudor Giurgiu, un sinopsis despre dansatorul român Trixy Checais, pentru care caută finanţare.

Ne puteți urmări și pe Google News