Evenimentul Zilei > Sport > Ajutor pentru Simona Halep. De unde se aștepta mai puțin
Ajutor pentru Simona Halep. De unde se aștepta mai puțin

Ajutor pentru Simona Halep. De unde se aștepta mai puțin

Un ajutor neașteptat a primit Simona Halep din partea franțuzoaicei Caroline Garcia. Aceasta a învins-o pe favorita numărul 1 a turneului US Open, cehoaica Karolina Pliskova.

 

Eliminarea cehoaicei o ajută pe Simona Halep să-și păstreze locul secund în ierarhia feminină. În cazul în care cehoaica ar fi avut un parcurs lung în turneu, jucătoarea noastră risca să alunece un loc în clasamentul WTA.

Karolina Pliskova (28 de ani, 3 WTA), favorita principală de la US Open, a fost eliminată încă din turul II la New York. Cehoaica a pierdut în două seturi în fața franțuzoaicei Caroline Garcia (26 de ani, 50 WTA), scor 1-6, 6-7 (2).

Simona Halep poate să răsufle uşurată. Principala ameninţare la poziţia a doua din clasamentul mondial a pierdut la US Open. Karolina Pliskova a fost învinsă în 95 de minute de Caroline Garcia.

Pliskova, devenită principala favorită a întrecerii după retragerile lui Barty și Halep, a fost de nerecunoscut pe durata primului set. A fost spulberată de Garcia, care s-a impus cu un sec 6-1. Manșa secundă a fost mult mai echilibrată, însă tot franțuzoaica a fost mai puternică și s-a impus în tie-break, trimițând-o acasă pe favorita #1 de la New York.

Imediat după meci, Karolina Pliskova nu și-a putut ascunde frustarea cauzată de eliminare. A răbufnit la conferință la adresa unui jurnalist, deranjată de una dintre întrebările primite:

„Nu cred că am jucat un tenis atât de rău. Poate că tu ai văzut alt meci! Adversara mea a jucat un tenis excelent mai ales în actul inaugural și jumătate din setul secund. A fost foarte agresivă, am avut și eu șansele mele în setul al doilea.

Din păcate, nu am servit la cel mai înalt nivel, mai ales în prima parte a meciului. Nu sunt un robot, așa că nu pot juca în fiecare zi un tenis minunat”, a declarat Pliskova la conferința de presă de la finalul meciului, scrie gsp.ro.

Eliminarea Karolinei Pliskova o ajută pe Simona Halep să-și păstreze locul secund în ierarhia feminină. În cazul în care cehoaica ar fi avut un parcurs lung în turneu, jucătoarea noastră risca să alunece un loc în clasamentul WTA.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: