Este vorba de şase zboruri programate pentru data de 15 septembrie, care înseamnă 60% din numărul zborurilor din acea zi. Prin intermediul unui comunicat, conducerea companiei a anunţat că prevede asigurarea a 40% din zborurile sale pentru ziua de 15 septembrie, scrie Mediafax.

SNPL (Sindicatul Naţional al Piloţilor de Linie) a făcut apel la grevă pentru perioada 15-22 septembrie, iar alte două sindicate vor derula aceeaşi acţiune până la 18 septembrie. În acest context, reprezentanţii companiei aeriene au recomandat clienţilor care au cumpărat bilete pentru perioada în care se va desăşura greva să-şi amâne călătoria sau să schimbe biletele fără costuri suplimentare

"Dacă acţiunea socială va continua şi după 15 septembrie, programul zborurilor va fi adaptat în consecinţă. Eventualele repercusiuni vor fi comunicate clienţilor vizaţi cu o zi înainte de plecare", a precizat compania.

CEO-ul Air France Frédéric Gagey, a estimat că pierderile companiei, din cauza grevei piloţilor, vor fi de 10-15 milioane de euro pe zi şi a precizat că discuţiile cu sindicatele vor fi reluate.

Te-ar putea interesa și: