Minciună gogonată sau adevăr indubitabil? Conform dailystar.co.uk, care citează un fost expert al CIA, la Phenian se ascunde adevărata stare de lucruri. De cealaltă parte, Kim Jong Un nu se abate de la discursul iniţial şi susţine că ţara lui nu are niciun caz de Coronavirus pentru că a dispus vremelnic măsuri de carantină şi închidere a graniţelor.

Iată ce a spus fostul expert al CIA pe Coreea de Nord, Jung H Pak, într-o intervenţie la Fox News: „Este imposibil pentru Coreea de Nord să nu aibă măcar un caz de Coronavirus.” Şi totuşi, oficialii de la Phenian au subliniat că după ce au fost testaţi mii de oameni eliberaţi din carantină, nu au fost detectate urme ale infecţiei cu Coronavirus.

În acest subiect a intervenit şi generalul Robert Abrams, comandantul forţelor armate americane în Coreea: „Este o naţiune închisă, aşa că nu putem spune categoric că ei au cazuri, dar suntem destul de siguri că au.

Ceea ce ştiu sigur este că forţele lor militare au fost izolate 30 zile şi doar recent au reluat antrenamentele de rutină. Un singur exemplu: un avion de-al lor n-a mai zburat de 24 zile.”