Evenimentul Zilei > Actualitate > Aglomerație la ieșirea din țară, spre Bulgaria, pe la Vama Veche
Aglomerație la ieșirea din țară, spre Bulgaria, pe la Vama Veche

Aglomerație la ieșirea din țară, spre Bulgaria, pe la Vama Veche

Mii de români au fost nevoiți să aștepte la punctele de trecere a frontierei, din sudul județului Constanța, pentru a trece în Bulgaria spre stațiunile din țara vecină, pentru minivacanța de 1 iunie. Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să suplimenteze benzile de ieșire pentru urgentarea trecerilor.

Peste 5000 de persoane au ieșit din țară, spre Bulgaria, astăzi până la ora 12,00 pe la punctele de frontieră din sudul județului Constanța. Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Alexandra Cârstea, în total, pe sensul de ieșire au fost înregistrate aproximativ 5250 persoane cu 1155 mijloace de transport, din care pe la Vama Veche peste 3700 persoane cu 790 mijloace de transport. Pentru fluidizarea traficului s-a lucrat pe patru benzi pe sensul de ieșire din țară, timpul de așteptare fiind de 20 de minute.

 

În Vama Veche, în momentul de față, pe sensul de ieșire se lucrează pe 3 benzi, iar în funcție de valorile de trafic se suplimentează cu încă o bandă, acum traficul fiind mai redus. In total pe toate punctele de trecere cu specific rutier, Vama Veche, Negru Vodă, Ostrov, Lipnița, sunt prevăzute 8 benzi de control pe sensul de intrare și 9 benzi pe sensul de ieșire. Probleme sunt și în partea bulgară unde turiștii sunt nervoiți să stea la cozi și de o oră pentru a cumpăra rovignete. La vecini, rovignete nu se pot achiziționa online.