Evenimentul Zilei > Actualitate > Agenția Spațială Europeană, anunț de ultimă oră: Un ASTEROID, EXTRAORDINAR de aproape de Terra
Agenția Spațială Europeană, anunț de ultimă oră: Un ASTEROID, EXTRAORDINAR de aproape de Terra

Agenția Spațială Europeană, anunț de ultimă oră: Un ASTEROID, EXTRAORDINAR de aproape de Terra

Un mic asteroid de dimensiunea unei case va trece la 12 octombrie, la doar 44.000 de km distanţă de Terra, dar nu prezintă "niciun risc", a informat joi Agenţia Spaţială Europeană (ESA) citată de AFP.

"Nu va atinge Pământul", a declarat AFP, Detlef Koschny, codirector al secţiei Near-Earth Objects (NEO) al ESA, menționează Agerpres. Dar va trece "extraordinar" de aproape, a recunoscut Rolf Densing, director de operaţiuni al ESA. 

Corpul ceresc va trece chiar în apropierea orbitei sateliţilor geostaţionari. 

"Sateliţii cei mai îndepărtaţi se află la 36.000 km de Terra. Prin urmare va trece destul de aproape", a subliniat Densing. 

Asteroidul "2012 TC4", care a fost descoperit în 2012, nu a mai fost observat timp de cinci ani. Apoi a fost din nou reperat de VLT (Very large telescope) al Observatorului European Austral (ESO) din Chile. 

"Este vorba de un corp de dimensiuni mici, de mărimea unei case", a precizat Detlef Koschny. 

Asteroidul măsoară între 15 şi 30 de metri. 

Trecerea acestui asteroid va oferi oamenilor de ştiinţă oportunitatea de a-i putea studia compoziţia şi de a afla dacă se află în rotaţie, a subliniat Detlef Koschny.