Evenimentul Zilei > International > Africa în flăcări! Mii de incendii mistuie pământul. Dezvăluiri şocante de la NASA
Africa în flăcări! Mii de incendii mistuie pământul. Dezvăluiri şocante de la NASA

Africa în flăcări! Mii de incendii mistuie pământul. Dezvăluiri şocante de la NASA

NASA a dat publicităţii nişte fotografii făcute din satelit în care se observă numeroare incendii pe aproape tot continentul african.

Potrivit informaţiilor NASA, Angola s-a confruntat cu aproximativ de trei ori mai multe incendii decât Brazilia, în ultimele zile.

Aici au avut loc 6.902 de incendii şi alte 3.395 în Congo, comparativ cu Brazilia unde au avut loc 2.127 de incendii de pădure.

Emmanuel Macron, care a oferit sprijinul Franţei şi al celorlalţi membri ai G7 pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană, a atras atenţia şi asupra crizei din Africa.

„Pădurile ard şi în pădurile din regiunea sub-Sahariană”, a scris preşedintele Franţei pe Twitter.

De asemenea, NASA a afirmat că aceste incendii ar putea să fie generate şi de mâna omului, ţinând cont că în această zonă este o prectică uzitată de localnici de a da foc vegeteţiei, cu scopul de a avea mai mult teren agricol la dispoziţie

Această tehnică agricolă controversată îi nelinişteşte pe activiştii pentru protecţia mediului pentru că duce la distrugerea pădurilor, eroziunea solului şi distrugerea biodiversităţii.

Această modalitate este, însă, cea mai rapidă de a defrişa pentru agricultură şi are avantajul că omoară bacterii, iar cenuşa rezultată îmbogăţeşte pământul cu nutrienţi pentru recolte.

Procedura este pusă în practică în fiecare an în Angola şi Congo înainte de sezonul ploios, care ar urma să înceapă luna următoare, potrivit publica.md