Află cât de deștept ești. Trebuie să răspunzi la trei întrebări

Află cât de deștept ești. Trebuie să răspunzi la trei întrebări Sursă Dreamstime

Dacă vrei să vezi care este IQ-ul tău, poți încerca să faci cel mai scurt test de inteligență din lume. Doar 17% dintre oameni au reușit să răspundă corect la aceste întrebări.

Cel mai scurt test de inteligență din lume, Testul de Reflexie Cognitivă (TRC) susține că este nevoie doar de trei întrebări pentru a determina dacă ai un IQ peste medie. El a fost realizat de psihologul de la Princeton, Shane Frederick, dar doar 17% dintre oameni au avut răspunsurile corecte.

Cel mai scurt test de inteligență din lume

1. O minge de baseball și o bâtă costă în total 1,10 euro. Măciuca costă cu 1 euro mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. Dacă 5 mașini fac 5 piese în 5 minute, cât timp le-ar lua la 100 de mașini să facă 100 de piese?

Ne puteți urmări și pe Google News

3. Pe un lac cresc nuferi. În fiecare zi, suprafața acoperită de nuferi se dublează. Dacă acoperă întregul lac în 48 de zile, câte zile vor trece până când vor acoperi jumătate din lac?

Răspunsurile corecte

1. O minge costă 5 cenți. Dacă o bâtă costă cu 1 euro mai mult decât o minge, este ușor să presupui că mingea costă zece cenți. Cu toate acestea, acest lucru ar însemna că măciuca costă 1 euro și zece cenți, dat fiind că costă cu 1 euro mai mult decât mingea. Pentru ca suma să fie de 1 euro și zece cenți, mingea trebuie să coste cinci cenți, iar măciuca 1 euro și cinci cenți.

2. O sută de mașini vor avea nevoie de 5 minute pentru a produce o sută de piese. Cinci mașini pot produce cinci piese în cinci minute. Acest lucru înseamnă că o singură mașină va produce o singură piesă chiar și în cinci minute. Prin urmare, o sută de mașini vor produce o sută de piese în cinci minute.

3. Va dura 47 de zile pentru ca nuferii să acopere jumătate din lac. Lățimea lor se dublează în fiecare zi. Aceasta înseamnă că în ziua 47, înainte de a acoperi întregul lac, vor fi la jumătatea dimensiunii finale.

Psihologii au ajuns la concluzia că acest test le arată oamenilor că trebuie să se gândească înainte să dea un răspuns și să analizeze toate variantele. Majoritatea celor care au făcut testul au greșit, chiar dacă este format din doar trei întrebări, relativ ușoase, potrivit știrileprotv.