Evenimentul Zilei > EVZ Special > Afacere „de familie”. Mama și fiul, dealeri de droguri pentru minori
Afacere „de familie”. Mama și fiul, dealeri de droguri pentru minori

Afacere „de familie”. Mama și fiul, dealeri de droguri pentru minori

Afacere incredibilă pusă la punct într-o comună din Timiș. După octogenara contrabandistă de la Făget, polițiștii au descoperit un cuplu, mamă și fiu, dealer de droguri

Cei doi au constituit o rețea care acționa exclusiv în mediul rural din județ. Ei cumpărau semințe și cultivau singuri plantele de cannabis, apoi le vindeau sub formă de țigări. Clienții erau aproape exclusiv copii, racolați pe lângă școli sau la discoteci.

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timișoara, coordonați de un procuror, au decins, luni dimineața, la mai multe locuințe din mediul rural din Timiș, fiind vizați membrii unei rețele de trafic de droguri, dar și clienții lor.Clienți fideli

Rețeaua, au descoperit oamenii legii, era coordonată de o femeie de 36 de ani, Lavinia Țâca, din comuna Variaș, care-l atrăsese alături de ea pe fiul său de 18 ani, Caius, când încă era minor. În timp ce tatăl băiatului era plecat la muncă în străinătate, acum mai bine de un an, cei doi s-au apucat să crească cannabis pe balcon. Planul femeii a fost cât se poate de simplu: fiind în „afacere” alături de fiul ei, nu risca să fie înșelată. Apoi, racolând consumatori de mici, urma să îi aibă clienți fideli toată viața. Femeia nu avea loc de muncă, ocupându-se strict de afacerea cu cannabis. Printre consumatorii racolați, cei mai mulți aveau între 12 și 14 ani. Este vorba de zeci de copii, care primeau drogurile în discoteci sau pe lângă școală.

Pepiniera de pe balcon

În timpul descinderilor, polițiștii au numărat nu mai puțin de 55 de ghivece cu plante de cannabis gata să fie recoltate, pe balconul Laviniei, situat la etajul 1 al unui imobil (foto). Potrivit surselor EVZ, mama și fiul racolaseră ca dealeri alți tineri de 18 – 19 ani, iar aceștia aveau sarcina să vândă drogurile doar unor copii. Din primele informații, se pare că semințele de canabis, care, de altfel, se pot vinde legal în România, deoarece nu conțin substanța activă (halucinogenă) THC, erau aduse din Olanda.