Evenimentul Zilei > Actualitate > Afacere de 1,5 milioane de euro din medicină dentară digitalizată
Afacere de 1,5 milioane de euro din medicină dentară digitalizată

Afacere de 1,5 milioane de euro din medicină dentară digitalizată

Și stomatologia poate fi digitalizată. Imprimarea 3D, tehnologia CAD/CAM, utilizarea microscopului și a programelor de estetică dentară se practică și în România. Rețeaua clinicilor de medicină dentară Victoria a realizat o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro în 2017 și continuă investiția în dezvoltarea clinicilor naționale.

Anul 2017 a reprezentat un moment de dezvoltare financiară a clinicilor dentare Victoria, prin creșterea cu 20% a cifrei de afaceri față de anul anterior, până la valoarea de 1,5 milioane de euro. Creșterea vine în contextul investiției de peste jumătate de million de euro în clinica din București, pentru care se estimează un termen de aproximativ 5 ani pentru recuperarea investiției.

Piața din ce în ce mai concurențială a dus la identificarea și implementarea procedurilor digitale în serviciile oferite pacienților pentru a răspunde nevoii de a scurta timpul alocat tratamentelor stomatologice. Dotarea cabinetelor cu tehnologie de ultimă generație, utilizarea propriului laborator și permanenta dezvoltare profesională a medicilor a dus la un flux de peste 1.000 de pacienți pe an în clinica din București și de peste 10.000 de pacienți la nivel național. 

Planurile pentru 2018 se bazează pe trendul ascendent al anului anterior și includ în primă fază deschiderea unei clinici noi în orașul Slatina. Cu o valoare a investiției de 400.000 euro, clinica din Slatina își propune să trateze peste 1.000 de pacienți până la sfârșitul anului și să reușească o recuperare a investiției în mai puțin de 5 ani.

Tendințele internaționale în practica stomatologică sunt puternic influențate de digitalizarea procedurilor și a tehnologiei, iar o mare parte a investiției în rețeaua clinicilor dentare Victoria este reprezentată de opțiuni precum imprimarea 3D, tehnologia CAD/CAM, utilizarea microscopului și a programelor de estetică dentară pentru a avea un mai bun control asupra rezultatelor finale.

O altă cerință foarte importantă pentru pacienții clinicilor Victoria o reprezintă reducerea timpului petrecut în cabinetul medical, iar pentru a obține rezultate optime de maxim 5 – 6 consultații per tratament au fost realizate investiții în sisteme precum radiografia panoramică și CT în cadrul fiecărei clinici.

Stomatologia estetică reprezintă un procent tot mai mare din volumul de proceduri medicale realizate în cadrul clinicilor dentare Victoria. Utilizarea tehnologiei Smile design, prin care se simulează în mediul digital rezultatul lucrării dentare, a fost un diferențiator pozitiv într-o piață tot mai competitivă.

Investițiile în tehnologie sunt completate de o selecție riguroasă a cadrelor medicale, urmată de specializarea lor permanentă în cadrul clinicilor dentare Victoria. Grija pentru pacient se reflectă atât în calitatea serviciilor, cât și în atenția acordată cerințelor de lifestyle și economie de timp pe care aceștia le au.

Fiecare nouă unitate a rețelei de clinici dentare Victoria vine cu un plan clar de eficientizare a serviciilor medicale și de costuri pentru pacient. Promisiunea unei experiențe stomatologice pozitive este întărită de poveștile de succes realizate de clinicile dentare Victoria din Pitești, Râmnicu Vâlcea și București.