Editura Evenimentul si Capital

Aeroportul Timișoara, primul din țară CERTIFICAT că respectă cerinţele stabilite prin Regulamentul (UE)

Autor: | | 0 Comentarii | 408 Vizualizari

Aeroportul din Timișoara este primul care a fost certificat de Autoritatea Aeronautică Română că respectă regulamentul european. Noul certificat atestă că Aeroportul Internaţional Timişoara îndeplineşte toate cerinţele de fond şi cele esenţiale privind aerodromurile, atestându-se inclusiv că pista de aterizare-decolare cu cod de referinţă 4D, oferă posibilitatea de operare în condiţii de vizibilitate redusă, aici existând implementat şi un sistem de management conform normelor Agenţiei Europene Privind Siguranţa Aviaţiei Civile EASA.

La aeroportul din Timişoara, aeronavele pot ateriza în condiţii meteo cu vizibilitate scăzută pe ambele direcţii de aterizare (dinspre Est şi dinspre Vest), fiind singura pistă din ţară dotată la acest nivel pentru proceduri de aterizare în condiţii de vizibilitate redusă, categoria II/IIIA. Astfel, doar aici sunt reduse la minim întârzierile cauzate de condiţiile meteo nefavorabile şi în special de condiţiile de vizibilitate redusă.

În plus, categoria aerodromului – 4D, dovedeşte că la Timişoara pot ateriza aeronave de mari dimensiuni precum AIRBUS A310 sau BOEING 767.

„Aceste investiţii realizate în vederea certificării nu sunt vizibile sau tangibile pentru publicul larg, însă sunt de mare importanţă pentru funcţionarea unui aeroport la standarde europene şi conferă un grad maxim de siguranţă pentru pasageri. Această certificare dovedeşte încă o dată că Aeroportul Internaţional Timişoara îndeplineşte standardele cele mai înalte din punct de vedere operaţional şi al siguranţei. Faptul că am intrat într-un sistem european de auditare a calităţii ne satisface în acest moment, dar ne şi obligă pe viitor. Important este că pentru pasageri, este o confirmare în plus că transportul aerian, pe lângă faptul că este cel mai rapid, este şi cel mai sigur mod de transport public.”, a declarat directorul AIT, Daniel Idolu.

Mircea Badea, mesaj suburban la adresa lui Augustin Lazar: Javra dracului!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI