Evenimentul Zilei > Economie > Aeroportul Timișoara construiește un nou terminal
Aeroportul Timișoara construiește un nou terminal

Aeroportul Timișoara construiește un nou terminal

Patru companii şi o asociere din domeniul construcţiilor licitează pentru amenajarea noului terminal al Aeroportului Internațional ”Traian Vuia” Timișoara. Este vorba de o lucrare în valoare de aproape 22 de milioane de lei. Noul terminal este pentru cursele externe și se va ridica pe o suprafață de teren de 27.900 metri pătrați.

Finanțarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Oferte pentru realizarea acestui proiect au depus companiile Construcții SA Sibiu, Eldiclau SRL Craiova, UTI Grup, Porr Construct SRL București și asocierea formată din Hidroconstrucția și AGAT Prodex SRL. De la demararea şantierului, firma câştigătoare va avea la dispoziţie 10 luni pentru a finaliza lucrarea.

„Ca urmare a creșterii volumului traficului aerian de pasageri derulat în cadrul Aeroportului Internațional Timișoara – Traian Vuia, a fost întocmit un proiect tehnic nr. 042/2017, care conține detalii de execuție și documentația tehnică, care stabilește și detaliază soluțiile tehnice și constructive necesare, se arată în anunțul licitației publice.