Evenimentul Zilei > Social > Zboruri suspendate pe aeroportul Gatwik din Marea Britanie
Zboruri suspendate pe aeroportul Gatwik din Marea Britanie

Zboruri suspendate pe aeroportul Gatwik din Marea Britanie

Aeroportul londonez Gatwick, al doilea cel mai aglomerat din Marea Britanie, a suspendat zborurile deoarece în zonă au fost semnalate două drone. Acestea au fost văzute atâte de piloți cât şi de pasageri.

În noaptea de miercuri înspre joi orarul zborurilor a fost perturbat deoarece deasupra aeroportului au fost semnalate două dorne, relatează Reuters.

„Sfătuim pe oricine are un zbor de pe Gatwick sau trebuie să ia pe cineva de la aeroport… să verifice situația zborului” se menționează într-un anunț dat de pe contul de Twitter al aeroportului.

Aeroportul Gatwick şi-a cerut scuze pasagerilor afectați şi a menționat că siguranța lor este principala prioritate.

Zeci de zboruri au fost direcționate spre alte aeroporturi din Marea Britanie, cum ar fi Manchester și Liverpool sau Birmingham. Au fost şi zboruri care au fost redirecționate spre Amsterdam sau Paris.

Avioanele care se pregăteau să decoleze au rămas pe piste.

Printre pasagerii afectați au fost şi români. Unul dintre pasagerii români care venea din Roma a avut nevoie urgentă de îngrijiri medicale, conform Antena 3.

La sfârșitul lunii iunie, operarea unei drone pe o distanță de un kilometru de aeroport a devenit ilegală în Marea Britanie. Dacă drona dvs periclitează siguranța unei aeronave este o infracțiune penală şi puteţi merge la închisoare pentru cinci ani", precizează codul privind utilizarea dronelor al Autorităţii de aviaţie civilă.
În Marea Britanie, aproape s-a triplat numărul coliziunilor evitate la limită între drone şi avioane, între 2015 şi 2017. Anul trecut s-au înregistrat 92 de incidente de acest gen, potrivit UK Airprox Board.