Editura Evenimentul si Capital

Adriana Săftoiu: menajera care-și urmărește Stăpînul prin gaura cheii. Ce a îndemnat-o pe fosta consilieră să comită un gest care o descalifică?

Ion Cristoiu
Autor: | | 73 Comentarii | 28940 Vizualizari

Adriana Săftoiu n-a fost nici menajera, nici camerista, nici măcar secretara lui Traian Băsescu. A fost consiliera pe probleme de Comunicare a președintelui Traian Băsescu. Mai mult s-a numărat printre apropiații lui Traian Băsescu, odată ce acesta l-a impus pe Cladiu Săftoiu, la vremea respectivă soțul Consilierei Adriana Săftoiu, în funcția de director al SIE.

Scrie Arghezi într-o tabletă din Adevărul, 16 noiembrie 1946: „O vorbă franceză spune că nimeni nu e om mare pentru sluga lui. Valetul, aducîndu-i stăpînului papucii, apa caldă, numărîndu-i ciorapii şi cum le zice izmenele pentru spălătoreasă şi uitîndu-se în fundul lor, are motive să fie decepţionat. Prestigiul se chirceşte şi se face meschin”.

Acest citat ar putea fi singura reacție la dezvăluirile prin care Adriana Săftoiu a devenit vedeta mediatică a momentului. Tudor Arghezi invocă în stil propriu vechea învățătură potrivit căreia Nu există erou pentru lacheul său, deoarece lacheul e lacheu.

Ce vrea să spună învățătura exploatată magistral de marele nostru publicist? Că o personalitate e văzută de un lacheu, de o cameristă, de o menajeră, de un vizitiu de la nivelul slugii mărunte. Pentru lacheu, Napoleon nu e învingătorul de la Austerlitz, ci insul care lăsa urme în izmene.

Așadar, pentru a vedea o personalitate în esența și nu aparența ei omenească trebuie să te ridici la înălțimea ei. Adriana Săftoiu n-a fost nici menajera, nici camerista, nici măcar secretara lui Traian Băsescu. A fost consiliera pe probleme de Comunicare a președintelui Traian Băsescu. Mai mult s-a numărat printre apropiații lui Traian Băsescu, odată ce acesta l-a impus pe Cladiu Săftoiu, la vremea respectivă soțul Consilierei Adriana Săftoiu, în funcția de director al SIE.

În prezent, Adriana Săftoiu nu e o fostă menajeră muritoare de foame și care, pentru a-și asigura existența, și-a călcat pe inimă și dînd curs ofertei generoase financiar făcute de dușmanii lui Traian Băsescu, s-a decis să scrie ce-a văzut ea prin gaura cheii. Traian Băsescu n-a zis niciodată vreo vorbă rea despre Adriana Săftoiu. Traian Băsescu n-a persecutat-o pe Adriana Săftoiu după plecarea de la Cotroceni. Adriana Săftoiu a avut o carieră politică deosebită după plecarea de la Cotroceni, carieră datorată tocmai înaltei funcții care i-a fost dată de Traian Băsescu.

Adriana Săftoiu a fost recent propulsată în funcția de vicepreședinte al PNL cu Probleme de Comunicare. Cartea ei mizerabilă o coboară pe ea și nu pe Traian Băsescu. Într-o României în care s-ar face altfel de politică, liderii PNL ar trebui s-o ocolească și s-o înlăture din preajma lor.

Codrin Stefanescu revine in FORTA! Anuntul care agita APELE in PSD!

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI