Evenimentul Zilei > Actualitate > “Rețea de falsificatori de diplome? Nu pot să exclud asta!”. Ce manager de spital a spus asta
“Rețea de falsificatori de diplome? Nu pot să exclud asta!”. Ce manager de spital a spus asta

“Rețea de falsificatori de diplome? Nu pot să exclud asta!”. Ce manager de spital a spus asta

Victor Ciutacu a interpelat-o pe Adriana Nica, managerul Spitalului de Urgență București, în emisiunea Ediţie specială de la RTV, vizavi de scandalul diplomelor false care zguduie sistemul.

“Un rezident nu poate să închieie cu un spital un contract de voluntariat. La SUUB avem 4 medici voluntari, medici specialiiști, care au făcut rezidențiatul la noi și au dorit să rămână voluntari până să-și găsească un post pe specializare. Cei care vor să facă voluntariat, trebuie să prezinte actele și să lucreze doar ca medic coordanator.

Când au fcut cererea pentru contractul de voluntariat, au prezentat diplomele de licență, dovada că au susținu examenul de specialitate după rezidențiat. După validarea examenului de către Ministerul Sănătății, își iau o asigurare de malpraxis și se duc la DSP, unde li se dă o parafă valabilă pe tot teritoriul României. Toți cei care susțin un concurs în spitalele publice, au documentele sunt verificate de o comisie. Din aceasta trebuie să facă parte și cadre didactice. Cei din comisie trebuie să fie pe aceeași specializare a candidatului”, a spus Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București.  

Întrebată de Ciutacu dacă există rețele de falsificatori în spitalele din România, Adriana Nica a spus că, după tot ce s-as întâmplat, nu poate să excludă asta”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: