Adrian Sălăgeanu a vrut să se lase şi a ajuns la naţională!

Adrian Sălăgeanu a vrut să se lase şi a ajuns la naţională!

Adrian Sălăgeanu, surpriza din lotul lui Răzvan Lucescu, a fost la un pas de a-şi pune ghetele-n cui în 2006, după ce s-a luptat cu o hepatită de tip B.

Oţelul Galaţi, liderul-surpriză al Ligii I la fotbal, a început să furnizeze tot mai mulţi jucători pentru echipa naţională a României. După ce Cornel Râpă şi Silviu Ilie au făcut parte din lotul tricolor la amicalul cu Italia (scor 1-1), disputat în luna noiembrie a anului trecut, acum i-a venit rândul şi fundaşului stânga Adrian Sălăgeanu (27 de ani) să ajungă sub comanda selecţionerului Răzvan Lucescu.

Sălăgeanu a fost convocat în premieră la naţională pentru turneul din Cipru, unde echipa României va juca două partide amicale, cu Ucraina (8 februarie, de la ora 20.30, la Paralimni) şi cu Suedia sau Cipru (9 februarie).

Fundaşul de la Oţelul, împreună cu colegii săi Râpă şi Silviu Ilie, dar şi cu portarul Silviu Lung junior, sunt singurii tricolori care se vor întâlni astăzi, de la ora 15.00, pe Aeroportul "Henri Coandă" pentru a pleca în Cipru, împreună cu Răzvan Lucescu şi cu ceilalţi membrii ai staffului tehnic. Restul jucătorilor convocaţi vor sosi direct în cantonamentul din insula Afroditei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Petre Grigoraş: "I-am prezis că va ajunge departe"

Adrian Sălăgeanu a ajuns la Oţelul Galaţi în anul 2008, fiind transferat din Liga a IIII-a, de la Someşul Satu-Mare. Adaptarea la formaţia gălăţeană a fost destul de grea, mai ales că jucătorul a avut de luptat în 2005 cu o hepatită de tip B, care l-a scos din circuit timp de un an şi jumătate.

Chiar dacă a reuşit să învingă boala, Adrian Sălăgeanu a vrut să se lase de fotbal şi să se angajeze ca jandarm! Până la urmă, a renunţat la această idee şi a acceptat să joace pentru echipa Someşul Satu-Mare, de unde, în 2008, a ajuns la Oţelul Galaţi. Antrenorul care l-a ajutat foarte mult pe Sălăgeanu a fost Petre Grigoraş, care îi pregătea în acea vreme pe "siderurgişti".

Aflat în Antalya cu Pandurii Târgu-Jiu (formaţia al cărei "principal" este în prezent), "Grig" a aflat de la EVZ de faptul că fostul său elev a fost convocat la naţionala României. "Mă bucur foarte mult să aud asta! I-am prezis că va ajunge departe în urmă cu trei ani, când l-am reprofilat ca fundaş stânga, din mijlocaş. Sălăgeanu a trecut prin momente grele, a fost bolnav de hepatită şi a vrut să se lase de fotbal. Am stat mult de vorbă cu el pentru a-i reface moralul, cred că i-am fost un bun prieten. La naţională, Adrian poate fi un bun concurent pentru Răzvan Raţ", ne-a declarat ieri Petre Grigoraş.

71 de meciuri a jucat Adrian Sălăgeanu în tricoul echipei Oţelul, pentru care a înscris două goluri

"Mă bucur că trei jucători de la Oţelul sunt la naţională. Sper ca ei să fie chemaţi şi la meciurile oficiale.", DORINEL MUNTEANU, antrenorul echipei Oţelul Galaţi