Evenimentul Zilei > Actualitate > Adrian Mutu spune adio echipei naționale
Adrian Mutu spune adio echipei naționale

Adrian Mutu spune adio echipei naționale

„Briliantul” și-a anunțat retragerea din fotbal și în această seară va avea parte de un moment special, care va marca despărțirea de prima reprezentativă

Naționala României dispută în această seară, pe „Arena Națională”, ultimul meci înaintea plecării spre Franța.

De la ora 21.00 (în direct la TVR 1 și Dolce Sport 1), „tricolorii” se vor afla față în față cu reprezentativa Georgiei.

„Am trăit un vis frumos”

Jocul va fi marcat și de o festivitate ce va consemna retragerea lui Adrian Mutu (37 de ani). Așa cum era de așteptat, „Briliantul” a anunțat în urmă cu două săptămâni că nu va mai continua să joace fotbal. „După mulţi ani petrecuţi pe terenurile de fotbal, pentru mine a venit momentul să mă opresc, să-mi închei cariera. Am trăit un vis foarte frumos și vreau să-i asigur de imensa mea recunoștință pe toți cei care m-au ajutat în viață și în meseria pe care am avut-o”, a fost anunțul piteșteanului, care și-a adus aminte de momentele importante tărite la națională: „Mulţumesc României: nu voi uita emoţiile trăite în ziua debutului meu, 29 martie 2000, nici eforturile pentru a ne califica la Europenele din 2008, când am marcat împotriva Italiei, învingându- l pe Gigi Buffon, unul dintre simbolurile azzurrilor.”

Oficialii FRF au decis să marcheze retragerea din activitate a lui Adrian Mutu la partida cu Georgia, una la care suporterii sunt așteptați pentru a-i încuraja pe „tricolori” înaintea participării la Europeanul din Franța.

Așadar, Mutu va fi premiat pentru întreaga carieră. Pe cubul de la „Arena Națională” vor fi proiectate imagini cu importante faze de joc reușite de atacant în tricoul primei reprezentative.

Va rămâne la egalitate cu Hagi

Jucătorul care a evoluat ultima dată pentru ASA Târgu Mureș a strâns 76 de selecții pentru România și a punctat de 35 de ori.

Deși a încercat să se mai lipească de o convocare, pentru a încerca să marcheze golul care l-ar fi propulsat în fruntea golgheterilor all-time, Mutu n-a mai reușit acest lucru. Astfel, el va rămâne la egalitate, pe prima poziție, cu Gheorghe Hagi.

Ultima repetiție înainte de plecarea spre Franța

Dincolo de momentul retragerii lui Adrian Mutu, jocul cu Georgia reprezintă o ultimă ocazie pentru ca Anghel Iordănescu să-și vadă echipa la lucru.


FOTO:Alex Chipicu este într-o prelungită eclipsă de formă, dar merge în Franța FOTO: LIBERTATEA


Chiricheș rămâne titular în centrul defensivei

Selecționerul primei reprezentative are destule bătăi de cap, după evoluția șocantă pe care „tricolorii” au avut-o în repriza secundă a amicalului cu Ucraina (scor 3-4). Deși Vlad Chiricheș a arătat că trece printr- o perioadă de coșmar, „Generalul”, fire conservatoare, nu are de gând să-l treacă pe banca de rezerve pe jucătorul legitimat în campionatul Italiei, la Napoli.

Soluția la îndemână ar fi Valerică Găman, proaspăt campion cu Astra Giurgiu, dar selecționerul consideră că olteanul n-a acumulat suficientă experiență la prima reprezentativă și nu poate să înceapă cu el marele meci cu Franța (10 iunie).

Este de așteptat ca diseară, Iordănescu să trimită un „unsprezece” cât mai apropiat de cel care va încerca să facă față peste o săptămână, „cocoșilor”, în deschiderea Campionatului European: Ciprian Tătărușanu – Cristi Săpunaru, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore, Răzvan Raț (Steliano Filip) – Mihai Pintilii, Ovidiu HobanGabi Torje, Nicușor Stanciu, Bogdan Stancu – Florin Andone (Claudiu Keșeru).