Adrian Mutu a fost dat afară de la Fiorentina

Adrian Mutu a fost dat afară de la Fiorentina

Formaţia italiană AC Fiorentina a anunţat oficial, prin intermediul unui comunicat, că atacantul român a fost exclus din lot.

Mutu a mers azi-dimineaţă la şedinţa de pregătire, dar peste puţin timp fotbalistul român a primit un "cadou" neaşteptat de ziua sa de la şefii grupării "viola": a fost anunţat că este "interzis" la echipă şi că împotriva lui se vor lua "măsuri legale" pentru daune aduse imaginii clubului.

Gruparea de pe Artemio Franchi i-a reziliat contractul atacantului român, care va împlini mâine 32 de ani, pe motiv că Mutu nu şi-a respectat prevederile contractului.

După procesele cu Chelsea, care-i pretinde daune de peste 17 milioane de euro, şi cu ospătarul albanez Racaj Berat, care solicită circa 100.000 de euro, piteşteanul este ameninţat cu o nouă amendă grasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comunicatul toscanilor a fost făcut public cu doar câteva minute înainte de o conferinţa de presă convocată de Mutu. "Briliantul" s-a ferit apoi să mai apară în faţa jurnaliştilor, trimiţându-i pe Ioan Becali şi pe avocatul Paolo Rodella să-i apere imaginea. După ce clubului din Toscana a făcut acest comunicat, Mutu a decis să nu se mai prezinte la conferinţa de presă pe care o avea programată astăzi. "Briliantul" va fi reprezentat la conferinţă de agentul Ioan Becali şi avocatul său, Paolo Rodella. Totuşi, într-un interviu acordat pentru Antena 1, Mutu şi-a exprimat dorinţa de a continua la un club din Italia.

"Mutu va fi exclus de la antrenamentele echipei şi de la pregătire. Mutu a încălcat clauzele contractuale şi a adus grave prejudicii de imagine şi economice Fiorentinei. Mutu a dovedit lipsă de respect faţă de societatea noastră când a spus că va pleca, dar s-a prezentat la antrenament. Fiorentina îl va acţiona pe jucător legal pentru că a arătat lipsă de respect faţă de colegi, faţă de tricoul Fiorentinei şi de fani" - comunicatul emis de Fiorentina. "Fiorentina are cuţitul în mână"

Mutu se află într-un nou punct critic al carierei. Viitorul jucătorului-problemă este incert. Fiorentina nu-l mai primeşte la şedinţele de pregătire, iar de folosit în vreun meci nici nu se poate pune problema. Toscanii exclud varianta să-l lase liber, solicitând 8 milioane de euro pentru transferul său. După ce şi-a făcut singur imaginea praf, Mutu a primit "răsplata": nimeni nu se înghesuie să-l oferteze, deşi impresarii se bat cu pumnii în piept cu nenumărate "oferte".

Cel mai mare adevăr despre această situaţie a fost rostit de Ioan Becali: "Fiorentina are cuţitul în mână, poate face orice". Adrian Mutu susţine că preşedintele Andrea Della Valle l-a dat afară peste capul tehnicianului. "Antrenorul mi-a zis de cinci zile că sunt convocat. Apoi, Giovani mi-a spus că nu mai sunt în lot. E lipsă de respect faţă de mine şi de antrenor. Mă aşteptam la mai multă recunoştinţă din partea clubului", a declarat Mutu la Antena 1.

"În urmă cu câteva zile, am vorbit cu Pantaleo Corvino (n.r. directorul sportiv al clubului). Mi-a spus că Fiorentina este supărată pe Mutu. Eu am încercat să-l transfer la Galatasaray, Dinamo Moscova sau Zenit. Şi Cesena e interesată de Adrian", a spus impresarul Ioan Becali, care a lansat acuzaţii grave către preşedintele Fiorentinei. "Andrea Della Valle şi a început să rostească nişte cuvinte jignitoare la adresa jucătorului meu: cancerul echipei, măr stricat", a adăugat Ioan Becali. "Fiorentina l-a reclamat pe clientul meu de 10 ori la Ligă şi niciodată clubul nu a avut dreptate 100%". Când un matrimoniu între două părţi nu funcţionează, nu e doar vina unuia",  a declarat Rodella. "Şi în această dimineaţă am avut discuţii cu Adnan Polat (n.r. preşedintele lui Galatasaray Istanbul), însă turcii nu doresc să plătească suma de 8 milioane de euro pentru Mutu" - Ioan Becali, impresarul lui Adrian Mutu.