Evenimentul Zilei > Social > Adrian Cercel, reacţie după apariţia coronavirusului în România: „Puţin probabil să…”
Adrian Cercel, reacţie după apariţia coronavirusului în România: „Puţin probabil să…”

Adrian Cercel, reacţie după apariţia coronavirusului în România: „Puţin probabil să…”

Managerul Institutului „Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a afirmă că e puțin probabil să nu avem cazuri de coronavirus în România.

”Dacă lumea înțelege că, în momentul în care intră pe teritoriul României, trebuie să se autodeclare la Direcțiile de Sănătate Publice și, respectiv, să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, lucrurile vor sta într-un calm relativ multă vreme de aici încolo! Dacă nu se va întâmpla așa, atunci, fiecare trebuie să ne asumăm acest lucru”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Întrebat dacă e inevitabil ca noul coronavirus să își facă apariția și în România, șeful Institutului Matei Balș a răspuns: ”E posibil. E puțin probabil să nu se întâmple!”, a mai spus profesorul pentru Antena 1.

Mai mult, Adrian Streinu Cercel anunţă că persoanele care sosesc în România din localităţile italiene din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia în care există cazuri de infecţie cu coronavirus sau care au călătorit în aceste localităţi vor intra în carantină. Citeşte întreaga ştire: Streinu Cercel susține că România are „suficiente kituri de coronavirus”

Streinu Cercel a declarat că Institutul „Matei Balş” este pregătit. „Kituri (n.r. – de coronavirus) sunt suficiente şi la celelalte centre din ţară, au ajuns”, a susţinut Streinu Cercel, potrivit Agerpres. Medicul a arătat că a fost format şi personalul din centrele din Iaşi, Timişoara şi Cluj. „Au şi costume şi măşti, să vedem pentru cât timp, că aprovizionarea este cu probleme în momentul de faţă la nivel mondial”, a arătat medicul.

Profesorul a averizat că în cazul în care vor exista persoane care sosesc în România din localităţile în care există cazuri de infecţie cu coronavirus şi nu respectă recomandările făcute, acestea vor fi pasibile de pedepse. „Locurile din Centrul de carantină din Bucureşti sunt destinate celor care sunt aduşi de Forţele Aeriene Române cu avioane militare, ceilalţi se carantinează la domiciliu sub supravegherea DSP”, a afirmat Streinu Cercel