"Au fost 12 voturi pentru, 8 împotrivă şi 4 abţineri. Nu este un aviz negativ. Pentru un aviz pozitiv trebuiau să fie 12 voturi pentru plus unu. Ştiu că pot să merg mai departe cu această chestiune, pentru că este un vot consultativ, nu este un vot definitiv, dar hotărârea mea este atâta timp cât colegii mei senatori şi deputaţi consideră că nu sunt bun pentru această funcţie, nu are rost să întinez acest Guvern. Mă retrag din această competiţie, această formulă", a declarat  Adrian Anghel, după ce a fost respins de comisiile de specialitate.  El a precizat că l-a anunţat pe Victor Ponta, iar premierul a fost "dezamăgit".

"L-am anunţat şi pe premierul Ponta. Normal că e dezamăgit. M-a întrebat dacă vreau să particip pentru că are nevoie de un om ca mine care înţelege diaspora, dar nu vreau să întinez acest nou Guvern şi prefer să mă retrag şi l-am rugat pe domnul premier să găsească pe altcineva în locul meu", a mai spus Anghel.

Comisiile parlamentare i-au acordat 12 voturi pentru, 8 împotrivă şi 4 abţineri lui Adrian Anghel, ne]ntrunind votul majorității membrilor celor două comisii.