Evenimentul Zilei > International > Un adolescent şi-a VÂNDUT un rinichi. Incredibil ce a făcut cu banii. Viaţa i-a devenit un COŞMAR
Un adolescent şi-a VÂNDUT un rinichi. Incredibil ce a făcut cu banii. Viaţa i-a devenit un COŞMAR

Un adolescent şi-a VÂNDUT un rinichi. Incredibil ce a făcut cu banii. Viaţa i-a devenit un COŞMAR

Un tânăr adolescent din China era atât de sărac încât şi-a vândut un rinichi. Cu banii procuraţi şi-a cumpărat un telefon mobil. Tânărul cu aştiu la ce se expune iar acum viaţa lui a devenit un coşmar.

Xiao Wang avea doar 17 ani atunci când a decis să îşi vândă un rinichi pentru a obţine banii necesari pentru un iPhone 4, potrivit antena3.ro

Adolescentul provenea dintr-o familie săracă, care nu îi putea cumpăra smartphone-ul mult dorit. Aşa că Wang a găsit un spital ilegal care se ocupa cu recoltarea de organe şi şi-a vândut un rinichi pentru aproximativ 3.200 de dolari.

Cel care a intermediat tranzacţia ilegală i-a spus tânărului că va duce o viaţă normală la o săptămână după operaţie. Nu a fost aşa. Problemele de sănătate au început imediat pentru Wang, potrivit presei din China. Rana s-a infectat din cauza mediului insalubru în care a fost efectuată procedura medicală.

Părinţii lui Wang au aflat ce a făcut adolescentul abia după ce acesta s-a îmbolnăvit grav.

Tânărul a ajuns la un spital adevărat, dar funcţia renală îi fusese deja afectată grav. De atunci, Wang şi-a petrecut viaţa stând mai mult în pat şi face dializă.

Între timp, cel care a intermediat operaţia şi reprezentanţii spitalului ilegal au fost aduşi în faţa justiţiei, iar familia lui Wang a primit despăgubiri consistente. Asta nu schimbă, însă, faptul că sănătatea tânărului, acum în vârstă de 24 de ani, a fost compromisă iremediabil.